Σε ελεύθερη πτώση Bitcoin-cryptocurrencies λόγω… καταδίωξης

Σε ελεύθερη πτώση Bitcoin-cryptocurrencies λόγω… καταδίωξης

Σε πτωτική τροχιά επανέρχεται το Bitcoin, υποχωρώντας έως και 20% την Τετάρτη, καθώς οι χώρες εντείνουν την προσπάθεια ρύθμισης και περιορισμού της εξάπλωσης των κρυπτονομισμάτων, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την κίνηση μαύρου χρήματος και την εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε 14%, στα 11.940 δολάρια στις 11:40 π.μ. στο Λονδίνο, το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον σύνθετο αλγόριθμο που χρησιμοποιεί το Bloomberg.

Η πτώση έρχεται μετά από ένα διήμερο ανοδικό ράλι, το τέλος του οποίου επηρεάζει συνολικά τα κρυπτονομίσματα, καθώς η Νότια Κορέα ετοιμάζει νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναλλαγών. Το Ripple βυθίστηκε 33% και το Etherium 24%, προτού ανακτήσει μέρος των απωλειών.

Διαφήμιση

Στη Νότια Κορέα, η παύση των ανταλλαγών κρυπτοσχεδιασμού παραμένει επί τάπητος, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Kim Dong-yeon.


Η Κίνα, η οποία άνοιξε πέρυσι τη μάχη κατά των χρηματιστηρίων και των παραγωγών Bitcoin, κλιμακώνει τις επιχειρήσεις κατά των κρυπτονομισμάτων και της κρυπτογράφησης συναλλαγών, ιδιαίτερα στις online πλατφόρμες διαπραγμάτευσης και τις εφαρμογές για κινητά που προσφέρουν ανταλλακτικές υπηρεσίες.

Ο Steven Maijoor, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών, δήλωσε ότι οι επενδυτές «πρέπει να είναι έτοιμοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους» μιλώντας στο Bloomberg TV στο Χονγκ Κονγκ, επισημαίνοντας ότι η αγορά του παρουσιάζει έντονη μεταβλητότητα και ότι δεν είναι ευρέως αποδεκτό ως μέσο συναλλαγής.