if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

ΗΠΑ: Το FBI ετοιμάζεται να καλέσει τον Τραμπ ως μάρτυρα στην έρευνα για τη Ρωσία

Νέες διαστάσεις ενδέχεται να λάβει η υπόθεση της διερεύνησης των σχέσεων της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία, καθώς το NBC αποκάλυψε, χωρίς να έχει διαψευστεί, αναφέρουν ότι ο ειδικός εισαγγελέας, Ρόμπερτ Μιούλερ, εξετάζει το ενδεχόμενο να απευθύνει κλήση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, ως μάρτυρα.

Επικαλούμενο τρεις πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση το NBC μετέδωσε ότι δικηγόροι του κ. Τραμπ συναντήθηκαν με εκπροσώπους του γραφείου του κ. Μιούλερ στα τέλη Δεκεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα. Οι συζητήσεις αυτές αφορούσαν την πιθανή τοποθεσία και τη διάρκεια της κατάθεσης, αλλά και τη μορφή που θα έχει αυτή: για παράδειγμα, αν θα δοθούν γραπτές απαντήσεις αντί για μια επίσημη ενώπιος ενωπίω συζήτηση.

Ο Ρόμπερ Μιούλερ έχει διοριστεί για να ερευνήσει τους ισχυρισμούς περί ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη με το προεκλογικό επιτελείο του Ντ. Τραμπ. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα παρενέβη στις εκλογές για να βοηθήσει τον κ. Τραμπ να τις κερδίσει. Η Ρωσία αρνείται την κατηγορία και ο Ντ. Τραμπ διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε καμία συνεργασία.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η έρευνα του FBI μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει σε δύο πρώην συνεργάτες του Τραμπ, τον πρώην σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν και τον σύμβουλο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Τζορτζ Παπαδόπουλο, που έχουν δηλώσει ένοχοι για ψευδή κατάθεση στο FBI. Άλλοι δύο πρώην σύμβουλοι, ο Πολ Μάναφορτ και ο Ρίτσαρντ Γκέιτς, έχουν διωχθεί αλλά δηλώνουν αθώοι.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ καθώς συναντήθηκε με Ρωσίδα δικηγόρο η οποία έχει εγνωσμένες διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο, ενώ σύμφωνα με τις καταθέσεις το βασικό θέμα της συνάντησης ήταν πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον.

Σε αυτή τη φάση τόσο το FBI, όσο και η Γερουσία, διεξάγουν διαφορετικές ανεξάρτητες έρευνες για το ενδεχόμενο παρέμβασης της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, επιχειρώντας να συγκεντρώσουν επαρκή στοιχεία που να συνδέουν τις επιθέσεις hackers, τις διαρροές emails και τις κινήσεις ανθρώπων της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ σε συνάρτηση με αυτά τα θέματα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version