Σφαγή και στο νομικό επιτελείο του Τραμπ

Σφαγή και στο νομικό επιτελείο του Τραμπ

Διευρύνεται και βαθαίνει η κρίση στον στενό κύκλο του Ντόναλντ Τραμπ καθώς σήμερα ανακοινώθηκε η από ημέρες φημολογούμενη παραίτηση του εκπροσώπου Τύπου της ομάδας νομικών παραστατών, Μαρκ Κοράλο, ενώ υπ ατμόν είναι και ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της ομάδας, Μαρκ Κάζοβιτς, ο οποίος είχε αρχικά υποβαθμιστεί.

Ο Μαρκ Κοράλο, ο οποίος συντόνιζε την εξωτερική επικοινωνία της νομικής ομάδας για αυτό το θέμα επιβεβαίωσε την αποχώρησή του, χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε την παραίτηση του και ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκο, Σον Σπάισερ, καθώς δνε προήχθη στη θέση του διευθυντή Επικοινωνίας που κατέλαβε πρώην τραπεζίτης και fundraiser της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC μετέδωσε ότι ο Μαρκ Κάζοβιτς, δικηγόρος ο οποίος χειριζόταν την υπόθεση των ενδεχόμενων διασυνδέσεων του προεκλογικού επιτελείου του Ντ. Τραμπ με τη Ρωσία, δεν θα είναι πλέον επικεφαλής της νομικής ομάδας, θα παραμείνει όμως σε αυτήν ως σύμβουλος. Η εφημερίδα New York Times ανέφερε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι «ο ρόλος του θα μειωθεί σημαντικά».

Διαφήμιση

Ο πρόεδρος Τραμπ σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα την Πέμπτη προειδοποίησε τον Ρόμπερτ Μιούλερ, τον ειδικό εισαγγελέα που ερευνά την ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές, να μην ασχοληθεί με τις οικονομικές υποθέσεις της οικογένειάς του. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέθεσε στα μέσα Μαΐου στον κ. Μιούλερ, πρώην διευθυντή του FBI, τη σχετική έρευνα.

Οι δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού προέδρου θεωρήθηκαν από ορισμένους ως προσπάθεια να πιέσει ή ακόμη και να παρεμποδίσει την έρευνα. Ο ίδιος έχει διαψεύσει κατ’ επανάληψη οποιαδήποτε σχέση του με τη Ρωσία.

Διαφήμιση