if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας

Για κίνδυνο αναζωπύρωσης της οικονομικής κρίσης και πολιτικής αποσταθεροποίησης προειδοποιεί η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας καθώς το Μνημόνιο του ΔΝΤ δεν υλοποιείται βάσει χρονοδιαγράμματος, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην εκταμίευση των δόσεων.

Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας επισημαίνει ότι η χρηματοδότηση του Δημοσίου χρέους την τριετία 2018-2020 είναι πρακτικά αδύνατη χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι σχέσεις της κυβέρνησης με το ΔΝΤ έχουν επιδεινωθεί καθώς οι μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς καθυστερούν, υποσκάπτοντας την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας και στέλνοντας ανησυχητικά μηνύματα σε αγορές, εταίρους και διεθνή φόρα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Παράλληλα, η Ουκρανία απειλείται και από πολιτική κρίση καθώς ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας και έκπτωτος κυβερνήτης της Οδησσού, Μιχαήλ Σαακασβίλι, βρίσκεται σε σύγκρουση με τον πρόεδρο της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, με τις εντάσεις να αυξάνονται και την κοινωνία σε αναβρασμό.

Το κοκτέιλ πολιτικής αβεβαιότητας και οικονομικής απειλής, σε ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο και ρευστό γεωπολιτικό σκηνικό, μπορεί εύκολα να δυναμιτίσει την κατάσταση πυροδοτώντας αλυσιδωτές εκρήξεις και οδηγώντας τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

Όπως επισημαίνει η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας περιλαμβάνουν ενδεχόμενη αναστολή της συνεργασίας με το ΔΝΤ, καθώς και την αναποτελεσματικότητα των κρατικών τραπεζών.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version