if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Προφυλακιστέοι οι εννέα Κούρδοι που κατηγορούνται για τρομοκρατία στην Ελλάδα

Την προφυλάκιση των εννέα Τούρκων κουρδικής καταγωγής που κατηγορούνται για τρομοκρατία αποφάσισαν, όπως ήταν αναμενόμενο, Εισαγγελέας και ανακριτής, ενώ εντός των επομένων ημερών αναμένεται η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα. Κατα την προσαγωγή τους στον ανακριτή, φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ μια μικρή ομάδα αλληλέγγυων που είχε συγκεντρωθεί στα δικαστήρια κρατούσε πανό.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, στο υπόμνημα που υπέβαλαν στην ανακρίτρια οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται τονίζοντας οτι «η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους δεν ειναι τρομοκρατία».

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι, λόγω των συνθηκών κράτησης στην Αντιτρομοκρατική, δεν ήταν δυνατή η εχέμυθη επικοινωνία με τους εντολείς τους, ενώ χαρακτηρίζουν αόριστο το κατηγορητήριο, που, όπως λένε, αποδίδει στους κατηγορούμενους ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να προσδιορίζει ποια είναι αυτή, ποιες πράξεις έχει κάνει και από πότε δρούσε.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version