14 συλλήψεις για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα

14 συλλήψεις για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα

Μεγάλη επιχείρηση με 14 συλλήψεις πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) το πρωί της Τρίτης, εκτελώντας εντάλματα σύλληψης Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης επιχείρησης έγκειται ακριβώς στην ανάδειξη του ζητήματος της χρηματοδότησης τρομοκρατικής οργάνωσης και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν τα media οι συλληφθέντες κατηγορούνται για την υποστήριξη του κατηγορούμενου ως δράστη για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, καθώς φέρονται να κατέθεταν χρήματα σε δικό του λογαριασμό τον οποίο κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν ως “επαναστατικό ταμείο”

Διαφήμιση

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι συλληφθέντες είναι έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Σύμφωνα με τα media οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από έρευνες μηνών, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι κατέθεταν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό που είχε ανοίξει πρόσωπο το οποίο συνελήφθη πρόσφατα για τρομοκρατική επίθεση σε πολιτικό πρόσωπο.