if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Γερμανία: Στον Σουλτς τα κλειδιά, 7-9 Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για συγκυβέρνηση ή εκλογές

Οδικό χάρτη με ημερομηνίες και εναλλακτικά σενάρια για την υπέρβαση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η Γερμανία, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών, Μάρτιν Σουλτς, παραπέμποντας ωστόσο στο Συνέδριο του κόμματος για αποφάσεις, ανάγοντας ταυτόχρονα σε κλειδί την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας.

Ο Μάρτιν Σουλτς αφού διέψευσε το δημοσίευμα της Bild για προκαταρκτική συμφωνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, σκιαγράφησε τον οδικό χάρτη και τις επί τάπητος επιλογές για την εξεύρεση λύσης.

​”Δεν υπάρχει πράσινο φως για διαπραγματεύσεις για μεγάλο συνασπισμό”

δήλωσε πριν από λίγο ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Μάρτιν Σουλτς, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα που ήθελε τους αρχηγούς των τριών κομμάτων (CDU/CSU, SPD) να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για συνομιλίες.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ο Μάρτιν Σούλτς δήλωσε ότι τις αποφάσεις θα λάβει το προεδρείο του κόμματος την Δευτέρα και ότι οι επιλογές θα συζητηθούν και στο Συνέδριο του SPD, 7-9 Δεκεμβρίου, θέτοντας το πρώτο ορόσημο, ενώ παρουσίασε και τις -γνωστές- επιλογές, για τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού, τη στήριξη μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, ενώ διατήρησε επί τάπητος και το σενάριο της εκ νέου προσφυγής στις κάλπες.

Ωστόσο, αν οι δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς ειδωθούν υπό το πρίσμα των θέσεων της Άγκελα Μέρκελ, το σενάριο της κυβέρνησης μειοψηφίας με στήριξη των Σοσιαλδημοκρατών απορρίπτεται, καθώς η καγκελάριος έχει δηλώσει ότι θα προτιμήσει την προσφυγή στις κάλπες.

Αν οι Σοσιαλδημοκράτες ψηφίσουν στο συνέδριο την έναρξη διαπραγματεύσεων για τον μεγάλο συνασπισμό, τότε αυτό σημαίνει ότι η Άγκελα Μέρκελ θα έχει απριόρι δεχθεί στροφή στην ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας, η οποία θα έχει αντίκτυπο και στην οικονομική πολιτική και τον χειρισμό της ελληνικής κρίσης. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο σχηματισμός κυβέρνησης μέχρι τις γιορτές θα ήταν ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται γερμανικά media, κατά την χθεσινοβραδινή συνάντηση δεν έγινε συζήτηση για κόκκινες γραμμές ή για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων.

Ο ηγέτης του SPD Μάρτιν Σουλτς δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel ότι η Γερμανία χρειάζεται να αλλάξει την ευρωπαϊκή της πολιτική.

“Η θετική απάντηση στον Εμανουέλ Μακρόν θα αποτελέσει στοιχείο-κλειδί σε κάθε διαπραγμάτευση με το SPD”, δηλώνει ο Μάρτιν Σουλτς στο γερμανικό περιοδικό προσθέτοντας ότι πρέπει να θεσπισθεί ευρωπαϊκή φορολογική πολιτική μαζί με την θεσμοθέτηση ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version