if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Νέα εκτόξευση ICBM από τη Βόρεια Κορέα

Νέα εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από τη Βόρεια Κορέα αναφέρουν τα διεθνή media επικαλούμενα ανακοινώσεις της Νοτίου Κορέας και των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα με διαρροές από υπηρεσίες πληροφοριών που καθιστούσαν το σενάριο αυτό ιδιαίτερα πιθανό.

Διηπειρωτικός ήταν ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση του αμερικανικού Πενταγώνου. Κατά την ίδια πηγή, ο πύραυλος -τύπου ICBM- εκτοξεύτηκε από το Σάιν Νι, στη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ ο πύραυλος διένυσε μια απόσταση 1.000 χλμ. προτού καταλήξει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο βορειοκορεατικός πύραυλος δεν απείλησε τις ΗΠΑ, αμερικανικά εδάφη ή τους συμμάχους τους.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου πυραύλου η Βόρεια Κορέα έχει εκτοξεύσει συνολικά 23 πυραύλους χωρίς να μεταφέρουν οπλικό φορτίο οπουδήποτε είδους, ενώ έχει πραγματοποιήσει τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου επί δικού της στερεού εδάφους.

Η διεθνής κοινότητα υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ έχει ανεβάασει την πίεση στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ με στόχο να ανακόψει την εξέλιξη του πυραυλικού και πυρηνικού της προγράμματος. Παρ’ όλα αυτά η Βόρειος Κορέα έχει εντείνει τις δοκιμές πυραύλων, με 15 δοκιμές και συνολικά 23 πυραύλους, ενώ έχει πραγματοποιήσει και πυρηνικές δοκιμές.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ η Πιονγιάνγκ θα είναι σε θέση να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε βαλλιστικό πύραυλο εντός του 2018, αποκτώντας τη δυνατότητα πλήγματος σε αμερικανικό η συμμαχικό έδαφος.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version