if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Stress tests χωρίς AQR για τις ελληνικές τράπεζες το 2018

Στη θέση για την πραγματοποίηση stress tests για τις ελληνικές τράπεζες υπό την SSM και την EBA το 2018 με εμπροσθοβαρές σενάριο αλλά χωρίς νέα αξιολόγηση του ενεργητικού τους (AQR) επέμεινε ο Μάριο Ντράγκι κατά την κατάθεσή του στη Νομισματική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης την επόμενη χρονιά θα περάσουν οι ελληνικές τράπεζες τα προγραμματισμένα στρες τεστ και γι’ αυτό έχει ενημερωθεί και το ΔΝΤ με σχετική επιστολή του SSM».

Η θέση της ΕΚΤ αν και έχει κατ επανάληψη διατυπωθεί, έχει ιδιαίτερη σημειολογική βαρύτητα καθώς διατυπώνεται εκ νέου ενώ οι θεσμοί βρίσκονται στην Αθήνα για την αξιολόγηση και, μετά τις γερμανικές εκλογές.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η συγκυρία μέσα στην οποία επέλεξε ο Μάριο Ντράγκι να τοποθετηθεί ανοιχτά αποκαλύπτοντας και τη σχετική επιστολή προς το ΔΝΤ, δίνει την αίσθηση ότι επιχειρεί να επαναβεβαιώσει τα τετελεσμένα και να ξεκαθαρίσει ότι η ΕΚΤ δεν επηρεάζεται από τις πολιτικές ανακατατάξεις.

Λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κοστάντσιο, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μάριο Ντράγκι είχε δηλώσει ότι η ΕΚΤ θα βρει τρόπο να καλύψει και το ΔΝΤ, που ζητά διεξαγωγή stress tests με AQR πριν τη λήξη του προγράμματος. Από την άλλη πλευρά η ΕΚΤ δέχεται τα stress tests με ενισχυμένο εμρποσθοβαρές σενάριο αλλά αποφεύγει το AQR, έτσι όπως διαμορφώνονται μέχρι στιγμής οι προτάσεις που έχουν πέσει επισήμως στο τραπέζι.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version