if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο Τραμπ καταδικάζει τον ρατσισμό και αποκηρύσσει ΚΚΚ και φασίστες

Μετά από ημέρες αφόρητης πίεσης που ακολούθησε την πρώτη δήλωσή του για τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια ο Ντόναλντ Τραμπ επανέρχεται με νέα του δήλωση να καταδικάσει τη βία, τον ρατσισμό και να χαρακτηρίσει εγκληματίες τους οπαδούς της Κου Κλουξ Κλαν, τους φασίστες και τους εθνικιστές.

Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος των ΗΠΑ που περπατούσε επί μακρόν πάνω στις γκρίζες γραμμές αποφεύγοντας να καταδικάσει και επωφελούμενος -ψηφοθηρικά- από τους ακροδεξιούς αναγκάζεται πλέον να ακολουθήσει τα βήματα των προκατόχων του και να κόψει δεσμούς.

Ο Ντόναλντ Τρόμμ, κατηγόρησε τους λευκούς υπερασπιστές, συμπεριλαμβανομένων των νεοναζί και της Κου Κλουξ Κλαν τη Δευτέρα, και δήλωσε ότι ο ρατσισμός, το μίσος και ο φανατισμός δεν έχουν θέση στην Αμερική.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ο Τραμπ δέχθηκε επιθέσεις από τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς, επειδή δεν αποδοκίμασε πιο έντονα τη βία του Σαββάτου στο Charlottesville, όπου μια γυναίκα σκοτώθηκε όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του σε μια ομάδα διαδηλωτών-αντιρατσιστών.

“Ο ρατσισμός είναι κακός και εκείνοι που προκαλούν βία στο όνομά του είναι εγκληματίες και κακοποιοί, όπως οι ΚΚΚ, οι νεοναζί, οι λευκοί υπερασπιστές και άλλες ομάδες μίσους που είναι αντιδραστικές σε ό, τι αγαπάμε ως Αμερικανοί”,

δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Σε μια ισχυρή επίπληξη προς τον πρόεδρο, ο διευθύνων σύμβουλος της Merck & Co Inc, παραιτήθηκε από μια επιχειρηματική ομάδα με επικεφαλής τον Τραμπ, επισημαίνοντας την ανάγκη για ηγεσία που αντιτίθεται στη φανατισμό.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version