Κόλαση στο Σάρλοτσβίλ: Τρεις νεκροί, έπεσε και ελικόπτερο της αστυνομίας

Κόλαση στο Σάρλοτσβίλ: Τρεις νεκροί, έπεσε και ελικόπτερο της αστυνομίας

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί το Σαρλότσβιλ της Βιρτζίνια λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν στις διαδηλώσεις φασιστών της Κου-Κλουξ-Κλαν και αντιφασιστών και από τα οποία τρεις συνολικά άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή του, 19 είναι οι βαριά τραυματίες και συνολικά 35 οι τραυματίες, ενώ πριν από λίγο κατέπεσε το ελικόπτερο της αστυνομίας σε δάσος.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πτώση του ελικοπτέρου της αστυνομίας σε δασική περιοχή έχουν βρεθεί δυο νεκροί, ενώ οι συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών συνεχίζονται σε γειτονιές και αυτοκινητοδρόμους παρά την παρέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Ένας ακόμη σκοτώθηκε από την επίθεση αυτοκινήτου πάνω στο πλήθος συγκεντρωμένων, ενώ 19 ακόμη είναι οι βαριά τραυματίες από το ίδιο περιστατικό, η ζωή κάποιων εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάταση.

Διαβάστε  Ο Μπαρμπαρούσης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί -έχει ήδη ανακαλέσει λέει ο δικηγόρος του

Δηλώσεις που καταδικάζουν τα γεγονότα έχουν κάνει τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και η Μελάνια, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ωστόσο να τηρεί ίσες αποστάσεις στη δεύτερη παρέμβασή του.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι οι διαδηλώσεις φασιστών της KKK έχουν ξεκινήσει μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποφεύγοντας να τοποθετηθεί σαφώς απέναντί τους ενισχύει την τάση και τη βιαιότητά τους.

Διαφήμιση