if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Με 200% τρέχουν οι ρωσικές εξαγωγές στη Βόρεια Κορέα

Ενίσχυση των διμερών σχέσεων και του εμπορίου με τη Βόρειο Κορέα πέτυχε η Ρωσία αψηφώντας τις διεθνείς κυρώσεις και εκμεταλλευόμενη την σκλήρυνση της στάσης του Πεκίνου έναντι της Πιονγιάνγκ στο πλαίσιο της συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας.

Σε αυτό το πλαίσιο οι ρωσικές εξαγωγές προς τη Βόρεια Κορέα ενισχύθηκαν σημαντικά στα 2,3 εκατ. δολάρια από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2017, αύξηση κατά 200%, σύμφωνα με την Yonhap και την Korea Times.

Η Βόρεια Κορέα επέλεξε την επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία όταν η Κίνα άλλαξε στάση περιορίζοντας τις αγορές άνθρακα και τις εξαγωγές κρίσιμων υλικών, όπως το πετρέλαιο. Ένας Βορειοκορεάτης που έχει αυτομολήσει δήλωσε ότι η Ρωσία προμηθεύει τη Βόρεια Κορέα με 200.000 έως 300.000 τόνους καυσίμων ετησίως μέσω εταιρείας στη Σιγκαπούρη.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η αυξημένη εξάρτηση της Βόρειας Κορέας από τα ρωσικά καύσιμα υποδηλώνει την πρόβλεψή της για αυστηρότερες διεθνείς κυρώσεις μετά τη νέα δοκιμή της διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων στις 4 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει ανοίξει και πορθμειακή γραμμή με τη Βόρεια Κορέα από τον Απρίλιο, ενώ έθεσε veto στην έκδοση του καταδικαστικού ψηφίσματος για τις δοκιμές ΄των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBMS) από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, συνιστώντας ψυχραιμία σε όλες τις πλευρές.

Το Crisis Monitor επισήμανε ότι στόχος της διπλωματικής κίνησης της Μόσχας ήταν η ισχυροποίηση των δεσμών της με την Πιονγιάνγκ, κάτι το οποίο αποδεικνύεται σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version