if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η Μέι καρατόμησε τους κορυφαίους συμβούλους της για να σωθεί

Το πολιτικό Βατερλώ της Τερέζα Μέι που καταγράφηκε στις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία φαίνεται ότι πυροδοτεί εξελίξεις στο συντηρητικό κόμμα με στόχο την ανατροπή της Τερέζα Μέι από την προεδρία του κόμματος και την αντικατάστασή της στην πρωθυπουργία. Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετούνται οι παραιτήσεις των δυο πιο κοντινών της συμβούλων, Νίκ Τίμοθι και Φιόνα Χιλ, καθώς η Μέι προσπαθεί να σώσει το κεφάλι της και να δείξει ότι πήρε το μήνυμα τόσο των εκλογών όσο και της εσωκομματικής δυσαρέσκειας.

Σύμφωνα με το BBC δεν πρόκειται για παραίτηση αλλά για αποπομπή ως υπευθύνων για τη δραματική ήττα των Τόρις στις βουλευτικές εκλογές, με στόχο την αποτροπή της προσπάθειας ανατροπής της Μέι από τους βουλευτές της. Το BBC αναφέρει ότι ο Νικ Τίμοθι ανέλαβε την ευθύνη του προεκλογικού προγράμματος των Τόρις το οποίο δέχθηκε πολλές επικρίσεις ακόμα και εντός του κόμματος, ενώ πυρά πανταχόθεν δέχεται η Μέι και για τη συνεργασία με το ακροδεξιό-προτεσταντικό ιρλανδικό κόμμα DUP, το οποίο αντιτίθεται ακόμα και στον γάμο ομοφυλοφίλων, τον οποίο η Μέι στηρίζει.

Η αποπομπή των δυο κορυφαίων συμβούλων επιδιώκει να στείλει μήνυμα ανάληψης ευθυνών και σθεναρής αντιμετώπισης των προβλημάτων, έτσι ώστε να πειστούν οι βουλευτές της να τη στηρίξουν και να μην πυροδοτήσουν διαδικασίες διαδοχής στην ηγεσία του κόμματος.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Μέχρι στιγμής στη νέα κυβέρνηση παραμένει ως υπουργός Εξωτερικών ο Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, η Άμπερ Ρουθ θα διατηρήσει το υπουργείο Εσωτερικών. Τη θέση του ως υπουργός Άμυνας διατηρεί και ο Σερ Μάικλ Φάλον.

Τέλος τη θέση του υπουργού Brexit διατηρεί ο Ντέιβιντ Ντέιβις σε μια προσπάθεια να πείσει η Μέι την ΕΕ και τους Τόρις ότι οι προτεραιότητες της εξόδου από την Ευρώπαϊκή Ένωση δεν αλλάζουν και ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν.

Εκτός της νέας κυβέρνησης θα βρεθούν υπουργοί και υφυπουργοί που δεν εξελέγησαν στις εκλογές.

[infogram id=”british_elections_2017″ prefix=”FAx” format=”interactive” title=”British Elections 2017″]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version