if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Κυρώσεις σε 16 αξιωματούχους του Κονγκό για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Διευρύνεται η λίστα των προσώπων κατά των οποίων έχει επιβάλλει κυρώσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας στο Κονγκό, ακολουθώντας σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με δήλωση του ΟΗΕ, το Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών έλαβε περιοριστικά μέτρα ενάντια σε εννέα άτομα που κατέχουν θέσεις ευθύνης στην κρατική διοίκηση και στην αλυσίδα διοίκησης των δυνάμεων ασφαλείας, με την ΕΕ να επικυρώνει την απόφαση με δική της.

Οι εννέα αυτοί προστίθενται σε επτά ακόμη άτομα που η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις τον περασμένο Δεκέμβριο σε απάντηση στην παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

“Η σημερινή απόφαση αφορά πρώην και νυν υπουργούς εσωτερικών, τον κυβερνήτη του Κεντρικού Κασάι, τον πρώην κυβερνήτη του Haut-Katanga, δύο ανώτερους αξιωματικούς, έναν ηγέτη των πολιτοφυλακών και τον διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που αναφέρεται ότι συνέβαλε πράξεις που συνιστούν σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη ΛΔΚ, σχεδιάζοντας, κατευθύνοντας ή διαπράττοντάς τους “, καταλήγει η δήλωση.

Ανάμεσα στα μαύρα ονόματα είναι ο επικεφαλής της αστυνομίας Ραμαντζάνι Σαντάρι, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Kaley Mutondo, ο υπουργός ασφαλείας Evariste Boshab και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Lambert Mende,

Οι τιμωρηθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, διαδραμάτισαν ρόλο στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως κατά τη διάρκεια ταραχών ενάντια στην παρατεταμένη εξουσία του προέδρου Ιωσήφ Καμπίλα μετά τη λήξη της θητείας του.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version