if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ελλάδα: Παράγωγα-Eurogroup θα δώσουν τάση

Νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και στην αγορά ομολόγων μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου της συμφωνίας με τους πιστωτές από την ελληνική Βουλή με συμπαγή κυβερνητική πλειοψηφία και χωρίς ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση, εξέλιξη που είχε εν πολλοίς προεξοφληθεί.

Οι επενδυτές εστιάζουν στο επερχόμενο Eurogroup της 22ας Μαΐου και προσπαθούν να τιμολογήσουν το ενδεχόμενο αποτέλεσμα. Το τοπίο ωστόσο παραμένει θολό οι διαφορές Σόιμπλε και ΔΝΤ σημαντικές και το ενδεχόμενο παράτασης των διαπραγματεύσεων έως τα μέσα Ιουνίου ορατό, όπως έχουν προειδοποιήσει τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και η Κριστίν Λαγκάρντ, παρά τις διαρροές για θετικό κλίμα από το Βερολίνο.

Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας άνοιξε με έντονα ανοδική διάθεση η οποία ανακόπηκε στις 791,92 μονάδες και τώρα λιμνάζει στις 785,28 μονάδες με κέρδη 0,35%.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η λήξη των Παραγώγων το μεσημέρι στις 14:00 αναμένεται να βοηθήσει στην απελευθέρωση δυνάμεων και την αποκρυστάλλωση της βραχυχρόνιας τάσης, ενώ η μεσο-μακροχρόνια εξαρτάται από τα θεμελιώδη και τις πολιτικές αποφάσεις του Eurogroup.

Την ίδια στιγμή σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αγορά ομολόγων μετά την πρόσφατη μικρή άνοδο των αποδόσεων, οι οποίες παραμένουν ωστόσο στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version