Οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι σκότωσαν μόνο 352 αμάχους στη Συρία

Οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι σκότωσαν μόνο 352 αμάχους στη Συρία

Υψηλό κόστος πληρώνουν οι άμαχοι για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας οι “παράπλευρες απώλειες” ξεπερνούν τους 352 αμάχους, ενώ ανεξάρτητες εκτιμήσεις ανεβάζουν κατά πολύ τον αριθμό αυτό.

Οι ΗΠΑ υπολογίζουν τους νεκρούς από 2014, οπότε και ξεκίνησε η επιχείρηση αντιμετώπισης του ISIS στη Συρία, ενώ σε αυτές δεν υπολογίζονται οι απώλειες επί ιρακινού εδάφους. Τα στοιχεία καλύπτουν μόνο τις άμεσα συνδεδεμένες με αμερικανικούς και συμμαχικούς βομβαρδισμούς απώλειες αμάχων.

Διαβάστε  Συρία: Συνετρίβη ρώσικο μαχητικό S-30SM

Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός, στον μηνιαίο απολογισμό του για απώλειες μεταξύ των αμάχων στις επιχειρήσεις του κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης, επισημαίνει ότι εξακολουθεί να αξιολογεί 42 αναφορές για θανάτους αμάχων. Στον απολογισμό αυτό περιλαμβάνονται 45 άμαχοι που σκοτώθηκαν μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Μαρτίου 2017, 80 θάνατοι αμάχων από τον Αύγουστο του 2014 έως σήμερα που δεν είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα και 26 θάνατοι σε τρεις ξεχωριστές επιδρομές τον Μάρτιο.
[graphiq id=”lj5H4acMGB7" title=”Άμαχοι που έχουν σκοτωθεί από το 2015 ανά υπεύθυνη ομάδα” width=”700" height=”612" url=”https://w.graphiq.com/w/lj5H4acMGB7" ]

Διαφήμιση
Διαβάστε  Μπαράζ κινήσεων Πούτιν-Τραμπ στη Συρία, αλλάζουν οι ισορροπίες

Η επίσημη καταμέτρηση του στρατού είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνες άλλων οργανώσεων. Η οργάνωση Airwars δήλωσε ότι περισσότεροι από 3.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού.

Στη σημερινή καταμέτρηση περιλαμβάνονται 14 άμαχοι που σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή τον Μάρτιο, καθώς και 10 άμαχοι που σκοτώθηκαν σε επιδρομή εναντίον του αρχηγείου του Ισλαμικού Κράτους τον ίδιο μήνα.

Διαβάστε  Η Lafarge κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

“Λυπούμαστε για την ακούσια απώλεια της ζωής των πολιτών… και εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και σε άλλους που επλήγησαν από τις επιδρομές αυτές”, αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείο Άμυνας.

Διαφήμιση