Περίεργη δήλωση Τράμπ για Ελλάδα, τραβάει την προσοχή

Περίεργη δήλωση Τράμπ για Ελλάδα, τραβάει την προσοχή

Τη προσοχή των media αλλά και των αξιωματούχων στην Ελλάδα, την ΕΕ και το ΔΝΤ έχει τραβήξει δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ που κάνει λόγο για “τραγική κατάσταση στην Ελλάδα”, απαντώντας σε ερώτηση για το ΔΝΤ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε τη συμπάθειά του για την «τραγική» κατάσταση η οποία επικρατεί στην Ελλάδα, μιλώντας σε δημοσιογράφους του συντηρητικού αμερικανικού site Newsmax. Ανέφερε παράλληλα ότι εντός των επόμενων ημερών θα αποκαλύψει την πολιτική που θα ακολουθήσει σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), στη διοίκηση του οποίου η χώρα του κατέχει σημαίνουσα θέση.

«Ελλάδα… Η κατάσταση εκεί είναι τραγική. Είναι απαίσιο. Είστε Έλληνας;»

ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, απευθυνόμενος σε ρεπόρτερ του Newsmax. O πρόεδρος άφησε να εννοηθεί, σύμφωνα με το site ότι θα αποκαλύψει πολύ σύντομα την πολιτική του σχετικά με το ΔΝΤ, πιθανότατα διατηρώντας την έως τώρα εφαρμοζόμενη πολιτική έναντι του οργανισμού.

Διαφήμιση

«Θα έχουμε κάτι σχετικό με το ΔΝΤ τις επόμενες ημέρες», απάντησε σε ερώτηση του Newsmax ο Ντόναλντ Τραμπ.
Η συζήτηση έγινε σε κλειστό μίτινγκ του Αμερικανού προέδρου με δημοσιογράφους συντηρητικών μέσων στον Λευκό Οίκο.

Η τοποθέτηση του Ντόναλντ Τραμπ καταδεικνύει αφενός ότι το ελληνικό ζήτημα έχει συζητηθεί και περιγραφεί με μελανά χρώματα από τους συμβούλους του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δυο αξιωματούχοι που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών ως υπευθύνους για το ΔΝΤ χαρακτηρίζονται επικριτές του Ταμείου.

Διαφήμιση