if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί δυο Ευρωπαίους δημοσιογράφους ως πιόνια

Ως κίνηση καλής θέλησης απέναντι στην Ιταλία, όπου φοιτά ο γιος του Ταγίπ Ερντογάν, εκλαμβάνεται η απελευθέρωση του Ιταλού δημοσιογράφου Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε, ενώ ο Γερμανός συνάδελφός του Ντενίζ Γιουτζέλ κρατείται ακόμα.

Επιλέγοντας να αφήσει τον Ιταλό δημοσιογράφο αλλά να συνεχίσει να κρατά τον Γερμανό, ενώ ταυτόχρονα ζητά από τις Βρυξέλλες να αποδεσμεύσουν λεφτά για τη συμφωνία του προσφυγικού, ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να στείλει μήνυμα σχέσεων πολλών ταχυτήτων με τις χώρες της ΕΕ, ανάλογα με την αντιμετώπιση που επιφυλάσσουν και αυτές στην Άγκυρα.

Ο Γκαμπριέλ Ντελ Γκράντε επέστρεψε στην Ιταλία σήμερα το μεσημέρι, μετά από δύο εβδομάδες προσωρινής κράτησης στην Τουρκία. Τον είχαν συλλάβει κοντά στα σύνορα με την Συρία, ενώ έπαιρνε συνεντεύξεις από πρόσφυγες για να γράψει βιβλίο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

[graphiq id=”ctQ0NMqu1G5″ title=”Παγκόσμια βαθμολογία ελευθερίας του Τύπου” width=”700″ height=”667″ url=”https://w.graphiq.com/w/ctQ0NMqu1G5″ ]

«Είμαι καλά, η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν η ίδια η κράτηση. Δεν μου ασκήθηκε, πάντως, καμία μορφή βίας εκτός από την απομόνωση. Ένιωσα, βέβαια, τη θεσμική βία, διότι η σύλληψή μου ήταν παράνομη»,

είπε αμέσως μετά την άφιξή του στην Ιταλία. Αντίστοιχες δηλώσεις για την απομόνωση έχει πραγματοποιήσει και ο Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος συνεχίζει να κρατείται στις τουρκικές φυλακές σε απομόνωση.

Η απελευθέρωση του Ιταλού δημοσιογράφου οφείλεται στις πιέσεις που ασκήθηκαν από την ιταλική κυβέρνηση όλες τις περασμένες ημέρες λόγω του ότι δεν είχε απαγγελθεί καμία επίσημη κατηγορία.
Ωστόσο η διαδικασία απελευθέρωσής του παραμένει θολή προκαλώντας πολιτική σύγκρουση στην Ιταλία καθώς ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο ευχαρίστησε, μέσω διαδικτύου, τον Tούρκο ομόλογό του για την απελευθέρωση του δημοσιογράφου.
Κίνηση η οποία προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της Ιταλικής Αριστεράς Νικόλα Φρατοϊάνι, ο οποίος δήλωσε ότι «Δεν χρειάζεται, όμως, κανένα ευχαριστώ μετά από μια παράνομη σύλληψη».

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version