if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η Apple θα κλείσει αμέσως(;) τις τρύπες που χρησιμοποιεί η CIA

apple

Apple logo

Διαδικασίες ώστε να βρει και να αντιμετωπίσει κενά ασφαλείας που εκμεταλλεύονταν προγράμματα hacking της CIA ανακοίνωσε ότι ξεκινά η Apple προσπαθώντας να καθησυχάσει τους πελάτες της στον απόηχο των αποκαλύψεων από τα Wikileaks.

Αν και πολλά από τα προβλήματα ασφαλείας είχαν ανακαλυφθεί από το καλοκαίρι, όταν και διέρρευσε το εργαλείο ελέγχου συσκευών μέσω των αδύναμων κωδικών διαχειριστή, η Apple αποφάσισε να ααναλάβει ουσιαστική δράση τώρα, μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβαν οι διαρροές των Wikileaks, γεγονός που δείχνει ότι ενδεχομένως να ολιγώρησε.

H νέα διαρροή του ιστότοπου, με τίτλο «Vault 7», συνοδεύεται από περίπου 10.000 αρχεία που αφορούν την περίοδο 2014 – 2016 και αποτελούν προϊόν υποκλοπής δεδομένων, μηνυμάτων και ηχητικών αρχείων από συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS και Android.
[graphiq id=”kvYrjY8l5Pv” title=”Apple VS Samsung: Μερίδια αγοράς” width=”700″ height=”534″ url=”https://w.graphiq.com/w/kvYrjY8l5Pv” ]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Με ανακοίνωσή του ο αμερικανικός κολοσσός, έκανε γνωστό την Τετάρτη πως αρκετά από αυτά τα κενά ασφαλείας έχουν ήδη διορθωθεί και διαβεβαίωσε τους πελάτες του ότι η εταιρεία εργάζεται να διορθώσει και τα υπόλοιπα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «παρά το ότι, σύμφωνα με την αρχική μας εκτίμηση πολλά από τα κενά που αναφέρονται στη διαρροή έχουν ήδη ‘’καλυφθεί’’ στο τελευταίο iOS, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια εντοπισμού και άλλων κενών» Και πρόσθεσε: «Εξάλλου, πάντα ενθαρρύνουμε του πελάτες μας να κάνουν τις τελευταίες αναβαθμίσεις του iOS».

[graphiq id=”5KqdzukFjdX” title=”Poll: Confidence in Institutions to Protect Data” width=”600″ height=”625″ url=”https://w.graphiq.com/w/5KqdzukFjdX” ]

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version