if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Weekly Briefing: Συμφωνία, αλλά υπό… διαμόρφωση

Παρακολουθείστε σε timeline την εβδομάδα 25/02-03/03/2017 μέσα από τα πρώτα θέματα των newsletter του Crisis Monitor.

03/03/2017
Παγκόσμια Τράπεζα: Το «Trump card» του Τσίπρα
Την Παγκόσμια Τράπεζα προς αντικατάσταση του ΔΝΤ και κάλυψη του κενού τεχνογνωσίας που κάτι τέτοιο θα άφηνε φαίνεται ότι βάζει στο τραπέζι η ελληνική κυβέρνηση καταθέτοντας αίτηση χρηματοδότησης και ξεκινώντας διαπραγματεύσεις.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

02/03/2017
Συμφωνία αλλά με opt-out ρήτρα θέλει το ΔΝΤ
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο ζητά αφενός την προληπτική νομοθέτηση αλλά και δικαίωμα opt-out.

28/02/2017
Συμφωνία με συμπληρωματικό Μνημόνιο και παράλληλο πρόγραμμα τον Απρίλιο
Μέσω συμπληρωματικού Μνημονίου σχεδιάζουν κυβέρνηση και δανειστές να υπερβούν τα νομικά και γραφειοκρατικά προσκόμματα για τη συμφωνία πάνω σε μια πολιτικά πλατφόρμα που αναθεωρεί ολοκληρωτικά παλαιότερες προβλέψεις και πολιτικές που είχαν συμφωνηθεί.

Τι προτείνει ο Ρέγκλινγκ για χρέος και πλεόνασμα
Ο προσδιορισμός «μεσοπρόθεσμα» που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο ως η χρονική περίοδος διατήρησης του πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ, είναι ανοιχτός προς συζήτηση για τον ESM, σύμφωνα με δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ.

26/02/2017
Η διπλή ανάγνωση των δηλώσεων Τσαβούσογλου
Δηλώσεις που επιδέχονται πολλών ερμηνειών πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο ομιλίας του στην Ένωση Ανταποκριτών της Αττάλειας.

25/02/2017
Η ακτινογραφία της έκθεσης Fitch για Ελλάδα
Την αξιολόγηση της Ελλάδας στο CCC επιβεβαιώνει η Fitch σε ανάλυσή της με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2017, επισημαίνοντας ότι στο βασικό σενάριο προβλέπει ολοκλήρωση της αξιολόγησης αρκετά νωρίτερα από τον Ιούλιο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version