if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ισπανία: Έσπασαν το φράχτη 500 ακόμη πρόσφυγες

Περίπου, 500 πρόσφυγες από τη Βόρεια Αφρική πέρασαν στην Ceuta, θύλακα της Ισπανίας στα σύνορα με το Μαρόκο, ενώ βρίσκονται ήδη εκεί 600 από προηγούμενες αφίξεις.

Διαβάστε επίσης: Οι Ευρωπαίοι «τα δίνουν όλα» για να λύσουν το προσφυγικό

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές 700 πρόσφυγες προσπάθησαν να σπάσουν πύλες στον έξι μέτρων φράχτη με 498 από αυτούς να κατορθώνουν να περάσουν στην ισπανική περιοχή. Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους πρόσφυγες στην περιοχή Tarajal, με 11 μέλη της αστυνομίας και τουλάχιστον 10 μέλη τω ενόπλων δυνάμεων του Μαρόκο να τραυματίζονται.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

[graphiq id=”7z8bjrLKQVD” title=”Ευρωπαϊκές χώρες που βλέπουν τους πρόσφυγες ως απειλή” width=”700″ height=”592″ url=”https://sw.graphiq.com/w/7z8bjrLKQVD” frozen=”true”]

Στην προσπάθεια τους να σκαρφαλώσουν τον εξάμετρο φράχτη με το αγκαθωτό πλέγμα 30 πρόσφυγες τραυματίστηκαν.

[graphiq id=”3rD0gzjtqo5″ title=”Μεσόγειος: Πρόσφυγες και μετανάστες” width=”700″ height=”534″ url=”https://w.graphiq.com/w/3rD0gzjtqo5″ ]

Χιλιάδες πρόσφυγες από την υποσαχάρια Αφρική, ζουν παράνομα στο Μαρόκο, και προσπαθούν συχνά να περάσουν στις Ισπανικές Ceuta και Melilla, κυρίως λόγο πείνας και βίας, με την ελπίδα να συνεχίσουν στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Ο ISIS μπαίνει στη «μπίζνα» του προσφυγικού

Όσοι καταφέρνουν να περάσουν οδηγούνται σε κέντρα προσφύγων και ή επαναπατρίζονται ή παραμένουν και εργάζονται παράνομα σε Ισπανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version