if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο Σόιμπλε αποτάσσεται το Grexit, επιμένει στις απειλές

ARCHIV - Bundesfinanzminister Wolfgang Schäuble (CDU) kommt am 25.04.2013 in den Bundestag in Berlin. Foto: Maurizio Gambarini/dpa (zu dpa:"Letzte Lösung Behinderten-Quote? Politik fernab der UN-Konvention" vom 28.07.2013) +++(c) dpa - Bildfunk+++

Άρδην αλλαγή στάσης απέναντι στην Ελλάδα επιδεικνύει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με συνέντευξή του στο τηλεοπτικό ARD, μια μέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και ενώ για την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένο double date της Άγκελα Μέρκελ με Γιούνκερ και Λαγκάρντ στο Βερολίνο.

Αν και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιχειρεί να συνέντευξή του να άρει την πίεση που έχει επωμιστεί και να εκτρέψει τα πυρά σύσσωμης της γερμανικής αντιπολίτευσης και των Βρυξελλών, εν τούτοις ουδείς μπορεί να πειστεί ότι πρόκειται για ειλικρινή αλλαγή στάσης και ότι αποτελεί μέρος ευρύτερου σχεδιασμού ώστε να αποτινάξει -προκαταβολικά- τις ευθύνες για ενδεχόμενη ναρκοθέτηση του Eurogroup.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική κρίση

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι:

«Ποτέ δεν απείλησα (με Grexit)», λίγο πριν το κανάλι αναμεταδώσει πρόσφατα σχόλια του για την Ελλάδα, στα οποία εμφανιζόταν να λέει ότι «δεν έχει ξεπεράσει το σημείο καμπής», ότι «πρέπει να παραμείνουν οι πιέσεις» και ότι… «δεν θα μπορεί να παραμείνει στη νομισματική ένωση».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιχείρησε μάλιστα να ενεργητική αναδιάταξη του μετώπου θέλωντας να αποδείξει ότι βρίσκεται στην ίδια πλευρά με το ΔΝΤ και πως όλοι καλούν την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Μετά την προβολή των παλαιότερων δηλώσεών του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έσπευσε να υποστηρίξει ότι το ίδιο μήνυμα που λαμβάνει η Ελλάδα από παντού, από το ΔΝΤ έως τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ:

«Εάν η Ελλάδα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα έχει προβλήματα. Εάν δεν τις κάνει, θα έχει».

Επειδή όμως οι στιγμές είναι κρίσιμες η ρητορική του Σόιμπλε είναι σαφής ένδειξη της πίεσης που θα ασκηθεί στο Eurogroup με στόχο την υλοποίηση συγκεκριμένων αιματηρών μεταρρυθμίσεων, θέλοντας ωστόσο δημοσίως πρώτα να αποποιηθεί τις απειλές περί Grexit ώστε να μην κουβαλάει το πολιτικό φορτίο του εκτροχιασμού.

Ωστόσο, κλείνοντας ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε πως είναι αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι

«Η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο, κάτι που δεν το συνηθίζει…»

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version