if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ολάντ και Μέρκελ κατά Τράμπ & ΣΙΑ

French President Francois Hollande (R) welcomes Germany's Chancellor Angela Merkel as she arrives at the Elysee Palace before the solidarity march (Rassemblement Republicain) in the streets of Paris January 11, 2015. French citizens will be joined by dozens of foreign leaders, among them Arab and Muslim representatives, in a march on Sunday in an unprecedented tribute to this week's victims following the shootings by gunmen at the offices of the satirical weekly newspaper Charlie Hebdo, the killing of a police woman in Montrouge, and the hostage taking at a kosher supermarket at the Porte de Vincennes. REUTERS/Pascal Rossignol (FRANCE - Tags: CRIME LAW POLITICS CIVIL UNREST SOCIETY) - RTR4KWCH

Μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης εέστειλαν με δηλώσεις τους η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο προσπάθειας ενίσχυσης της συνοχής του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Τόσο η καγκελάριος της Γερμανίας όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας αναγνώρισαν ότι οι απειλές για την ΕΕ δεν προέρχονται μόνο εξωγενείς παράγοντες αλλά και εκ των έσω, στοχοποιώντας από τη μια τον Ντόναλντ Τράμπ και από την άλλη ακροδεξιές κυβερνήσεις και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισαν την ανάγκη η Ευρώπη να παραμείνει ενωμένη απέναντι στις εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει, μεταξύ των οποίων είναι η ενίσχυση του λαϊκισμού στη Γηραιά Ηπειρο καθώς και οι απειλές των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν το ελεύθερο εμπόριο.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλες εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις τις οποίες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μονάχα ενωμένοι»

δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Ολάντ την Παρασκευή.

Ενώ προσέθεσε ότι

«Χρειαζόμαστε μια ξεκάθαρη, κοινή δέσμευση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αυτά που έχουμε μέχρι τώρα επιτύχει καθώς και στις αξίες των ελεύθερων δημοκρατιών μας».

Ο Ολάντ από τη μεριά του τόνισε ότι η αύξηση του αριθμού των λαϊκιστών μέσα στην Ευρώπη αποτελεί σημαντική απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Για να είμαι ειλικρινής, οι απειλές για την Ευρώπη δεν είναι μόνο εξωγενείς αλλά και προέρχονται και από το εσωτερικό της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εξτρεμιστών που χρησιμοποιούν εξωτερικούς παράγοντες για να δημιουργήσουν αναστάτωση στην καρδιά της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικα.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version