Μέρκελ και Ολάντ επιτίθενται στον Άσαντ, καλύπτουν Τράμπ

Μέρκελ και Ολάντ επιτίθενται στον Άσαντ, καλύπτουν Τράμπ

Την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να βομβαρδίσει της Συρία με 59 πυραύλους Τόμαχοκ καλύπτουν πολιτικά τόσο η Άγκελα Μέρκελ όσο και ο Φρανσουά Ολάντ, επιτιθέμενοι παράλληλα στον Μπσσάρ αλ-Άσαντ, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για το θάνατο 78 αμάχων από χημικά, μεταξύ των οποίων και 20 παιδιά.

Η ευθύνη για τα πλήγματα που δέχθηκε από τις ΗΠΑ βάση της συριακής πολεμικής αεροπορίας βαρύνει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
«Ο πρόεδρος Άσαντ είναι ο μόνος υπεύθυνος για αυτή την εξέλιξη. Η επανειλημμένη χρήση χημικών όπλων και τα εγκλήματά του κατά του ίδιου του λαού του απαιτούν κυρώσεις τις οποίες Γαλλία και Γερμανία είχαν ζητήσει ήδη από το καλοκαίρι του 2013, μετά τη σφαγή στην Γούτα.
»Γαλλία και Γερμανία, μαζί με τους εταίρους τους και στο πλαίσιο του ΟΗΕ, θα συνεχίσουν την προσπάθεια ο πρόεδρος ΆΣαντ να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του», συμπληρώνουν ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους και η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.
Καλούν ακόμη τη διεθνή κοινότητα να κάνει «ό,τι χρειάζεται για την εφαρμογή του Ψηφίσματος 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας για μία πολιτική μετάβαση στη Συρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το διάγγελμά του που ακολούθησε τον βομβαρδισμό της Συρίας, ο Ντίναλντ Τραμπ ζήτησε τη συστράτευση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ και κατά κάθε μορφής τρομοκρατίας.

Διαβάστε  Ο Τραμπ κάνει πίσω, θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής με Κιμ