if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Κλιμακώνει η Άγκυρα: Εντάλματα σύλληψης για τους 8 Τούρκους

Σε κίνηση κλιμάκωσης, η οποία χαρακτηρίζεται αναμενόμενη, προέβη η Άγκυρα, εκδίδοντας εντάλματα σύλληψης για τους 8 Τούρκους τη μη-έκδοση των οποίων αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι η Τουρκία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη και ότι θα επιμείνει στη στρατηγική κλιμάκωσης της έντασης όχι μόνο άμεσα αλλά και έμμεσα, χρησιμοποιώντας ακόμα και τρίτα κράτη.

Το ιστορικό

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τη μη-έκδοση και των 8 Τούρκων αξιωματικών και υπαξιωματικών που είχα αιτηθεί άσυλο στη χώρα μας, υπό το σκεπτικό ότι οι ενέργειες του καθεστώτος Ερντογάν με το πογκρόμ στο στρατό, το Δημόσιο και τη Δικαιοσύνη υποσκάπτουν τις εγγυήσεις για δίκαιη δίκη, ενώ η άνευ δίκης παρατεταμένη φυλάκιση 30,000 και πλέον ανθρώπων είναι σαφής ένδειξη της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επίσης ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτό το επιχείρημα ότι το κατηγορητήριο με βάση το οποίο οι τουρκικές αρχές αιτούνταν την έκδοση των 8 δεν ήταν επαρκώς τεκμηριομένο.

Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν φθάσει στη χώρα μας (Αλεξανδρούπολη) με στρατιωτικό ελικόπτερο το περασμένο καλοκαίρι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Οι αρεοπαγίτες δεν έκαναν δεκτά τα αιτήματα των τουρκικών αρχών για έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών και έκαναν δεκτά τα αιτήματα τους για αναίρεση των αποφάσεων του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που είχαν ταχθεί υπέρ της έκδοσης.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version