Υπόθεση των 8 Τούρκων: Γιατί δεν εκδίδονται

Υπόθεση των 8 Τούρκων: Γιατί δεν εκδίδονται

Αρνητική ήταν, όπως αναμενόταν, και η δεύτερη απόφαση έκδοσης για ακόμη τρεις Τούρκους αξιωματικούς από το Συμβούλιο Εφετών, ενώ ανάλογη αναμένεται και η επόμενη για τους δυο ακόμη.

Το Συμβούλιο Εφετών κλήθηκε εκ νέου να απαντήσει σε νέο αίτημα των τουρκικών αρχών οι οποίες εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος των 8 Τούρκων που είχαν έρθει στην Ελλάδα την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Ωστόσο, όπως επισήμανε η Εισαγγελέας οι συνθήκες στην Τουρκία δεν έχουν μεταβληθεί από την απόφαση του Αρείου Πάγου, καθώς ακόμα παραμένει ισχυρή η πιθανότητα επαναφοράς της θανατικής ποινής, ενώ το πογκρόμ Ερντογάν στη Δικαιοσύνη θέτει εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης.

Διαφήμιση
Διαβάστε  ΗΠΑ: Η Ελλάδα προσπαθεί για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Το δικαστήριο ακολούθησε την προ ημερών απόφαση του Συμβουλίου και δέχθηκε την εισαγγελική εισήγηση, η οποία αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρείου Πάγου τον Ιανουάριο, με την οποία δεν έγινε δεκτό το αίτημα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών.

Όπως είπε η εισαγγελέας “για τα ίδια περιστατικά έχει υποβληθεί προηγούμενο αίτημα, επί του οποίου εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Εφετείου, που επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο. Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις όπως στο προηγούμενο, ενώ έχει προστεθεί η πρόκληση ζημίας σε δημόσια περιουσία που εκτιμώ ότι αναφέρεται στα ίδια πραγματικά περιστατικά”. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατάθηκε για ένα τρίμηνο η διοικητική κράτηση και των οκτώ αξιωματικών, στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου.

Διαβάστε  Η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα, τι φοβάται

[graphiq id=”2KS1WFjivlj” title=”Το πογκρόμ Ερντογάν σε αριθμούς” width=”700" height=”657" url=”https://w.graphiq.com/w/2KS1WFjivlj” ]

Διαφήμιση