if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ελαστικό Bail-in για τη Monte dei Paschi

Σε διαδικασσία διαβουλεύσεων με τις ευρωπαϊκές αρχές βρίσκονται ήδη στελέχη της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi και αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών αναζητώντας φόρμουλα ώστε να περιοριστεί το bail-in στους μετόχους και τους ανασφάλιστους ομολογιούχους.

Διαβάστε επίσης: Τρεις αυτοκτονίες για Deutsche Bank και Monte dei Paschi

Όπως αναφέρει η Corriere dela Sera και αναμεταδίδει το Reuters, οι ιταλικές αρχές έχουν ήδη υποβάλλει αίτημα στην Ευρώπη (SSM και ESM) ώστε να αποδεσμευτούν τα απαραίτητα κεφάλαια για τη διάσωση της τράπεζας.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Αν και η αμκ της τράπεζας βρίσκεται σε εξέλιξη το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος και η συνεπακόλουθη παραίτηση Ρέντσι ενίσχυσαν την αβεβαιότητας τρομάζοντας τους εν δυνάμει επενδτές.

Διαβάστε επίσης: Όλα πάνε στραβά για την Monte dei Paschi

Σύμφωνα με παράγοντες που βρίσονται κοντά στην υπόθεση και δεν θέλουν να κατονομαστούν αυτή τη στιγμή στπ επίκεντρο των συζητήσεων είναι ο καθορισμός των απωλειών που θα επιβληθούν στους μετόχους και στους ανασφάλιστους ομολογιούχους, καθώς 40,000 ανασφάλιστοι τίτλοι της τράπεζας βρίσκονται στα χέρια μικροεπενδυτών και καταθετών

Σύμφωνα με το πρώτο draft της συμφωνίας η ιταλική κυβέρνηση θα αυξήσει το ποσοστό της από το 4% στο 40% με στόχο να συμμετάσχουν στο μεταγενέστερο σχήμα και ιδιώτες επενδυτές.

Η γηραιότερη τράπεζα της Ευρώπης καλείται έως το τέλος του μήνα, να βρει πρόσθετα κεφάλαια, ύψους 5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η πολιτική αβεβαιότητα – ως απόρροια της επικείμενης παραίτησης του Ματέο Ρέντσι – καθιστά απρόθυμους τους ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.

Όπως επισημαίνει το Reuters επικαλούμενο κοινωτικούς αξιωματούχους η Κομισιόν θα εφαρμόσει τον κανονισμό του bail in αλλά με μεγάλη ευελιξία, υπονοώντας ότι δεν θα πληγούν τα εξασφαλισμένα ομόλογα και οι καταθέτες.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version