Συρία: Στις καλλένδες η εκεχειρία του ΟΗΕ, συνεχίζεται η σφαγή

Συρία: Στις καλλένδες η εκεχειρία του ΟΗΕ, συνεχίζεται η σφαγή

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στην ανατολική Γούτα στη Συρία παρά το ομόφωνο ψήφισμα του ΟΗΕ και τη δέσμευση της Ρωσίας να χαλιναγωγήσει τις δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Παράλληλα στη δεύτερη φάση εισέρχεται και η τουρκική επιχείρηση κατά των Κούρδων στην Αφρίν, αν και αυτοί υποστηρίζονται από δυνάμεις του Άσαντ στη περιοχή.

Διαφήμιση

Την ίδια στιγμή ΗΠΑ και Ρωσία ανταλλάσσουν κατηγορίες για τις ευθύνες της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, το Ιράν βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με το Ισραήλ επί συριακού εδάφους και οι εξελίξεις δείχνουν να έχουν πάρει τροπή προς το χειρότερο.

Διαβάστε  Η ΕΕ θέλει να σπάσει τον άξονα Ρωσίας-Ιράν και να ηρεμήσει τον Τραμπ

Περισσότεροι από 600 άμαχοι, μεταξύ αυτών 147 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από τη 18η Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησαν οι νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις Άσαντ – Ρωσίας εναντίον του ελεγχόμενου από Σύρους αντκαθεστωτικούς αντάρτες θύλακα της Ανατολικής Γούτα στη Συρία, γνωστοποίησε η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι βομβαρδισμοί – αεροπορικά πλήγματα και πυρά του πυροβολικού – έχουν μειωθεί σε ένταση μετά την εφαρμογή σε καθημερινή βάση της πεντάωρης εκεχειρίας για ανθρωπιστικούς λόγους.

Διαβάστε  Μέρκελ: Έγινε χρήση χημικών στη Ντούμα, παράθυρο διασταλτικής αξιολόγησης

Εντούτοις, οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη και επιπλέον άψυχα σώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια των κτηρίων, με αποτέλεσμα ο αριθμός των άμαχων που έπεσαν νεκροί να ανέρχεται σε τουλάχιστον 601 σε διάστημα 11 ημερών, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Διαφήμιση