Ποιοι είμαστε

Ρίσκο, αβεβαιότητα, ανασφάλεια, τρομοκρατία. 

Επιθέσεις τρομοκρατών, χάκερς, χρεοκοπίες τραπεζών, πόλεμοι και αλλαγές συνόρων.

Διαφήμιση

Αυτές είναι οι λέξεις και τα θέματα που κυριαρχούν στην καθημερινότητα μας. Κρίσεις σε όλα τα επίπεδα, νέα δεδομένα και παίχτες.

Η γεωπολιτική σκακιέρα στην Ευρασία να φλέγεται και οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Η ενημέρωση δεν μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται σε παρωχημένες αντιλήψεις και αποσπασματικές προσεγγίσεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ο κόσμος σήμερα βρίσκεται σε φάση δομικού μετασχηματισμού. Οι εν εξελίξει κρίσεις και τα ανοιχτά γεωπολιτικά μέτωπα διαμορφώνουν την επόμενη ημέρα.

Οι ειδήσεις δεν αρκούν αυτό που χρειάζεται πλέον είναι ένα εγχειρίδιο επιβίωσης. Οι μάχες δεν είναι μόνο στρατιωτικές και δεν διεξάγονται σε απομακρυσμένες ερήμους.

Η τρομοκρατία θερίζει σε ολόκληρη την Ευρώπη μεταβάλλοντας ριζικά τον τρόπο που ταξιδεύουμε αλλά και την ίδια τη διαδικασία ενοποίησης.

Οι διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες θέτουν σε δοκιμασία τα πολιτικά, κοινωνικά και επιχειρηματικά αντανακλαστικά μας. Κοινωνικά και επιχειρηματικά οικοσυστήματα βρίσκονται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών και κανένα στοιχείο δεν δείχνει ότι όλα αυτά θα υποχωρήσουν.

Το crisismonitor.gr έρχεται να γεμίσει το κενό της ζωντανής, πλήρους και σφαιρικής ενημέρωσης. Στόχος είναι να παράσχει πληροφορίες και ενημέρωση ώστε να αντιμετωπιστούν οι τεκτονικές αυτές αλλαγές με καλύτερους όρους.

Το μείζον ζήτημα είναι η ανάδειξη πολλαπλών οπτικών στα θέματα, η αποφυγή της πόλωσης και έγκαιρη προειδοποίηση. Μόνο έτσι μπορούν να σωθούν ζωές και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά κρίσεις.

Μια ομάδα δημοσιογράφων, αναλυτών και παραγόντων συγκεντρώνει αναλύει και προσφέρει ειδήσεις που συμβαδίζουν με τις εξελίξεις, δίνοντας τη δυνατότητα στον αναγνώστη να είναι ενημερωμένος την ώρα που χρειάζεται να λάβει αποφάσεις.

Για την ομάδα
του CrisisMonitor.gr

Χρήστος Φράγκου
Intelligence Director