Στο απόλυτο κενό βρίσκονται οι έρευνες για την εκτέλεση του 42χρονου Αιγύπτιου στην πυλωτή της πολυκατοικίας του στην Καλλιθέα, καθώς -αν και η πράξη μεταδόθηκε live στα social media- η αστυνομία δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το συμβόλαιο θανάτου.
Εκτός θέσης “συλλαμβάνεται” για ακόμη μια φορά η ελληνική αστυνομία στην υπόθεση της δολοφονίας του 42χρονου Αιγύπτιου στην Καλλιθέα, παρά το γεγονός ότι η τελευταία πράξη μεταδόθηκε live στα social media.
Ενδεικτικό της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ είναι ότι αρχικά οι διαρροές για την υπόθεση -και μάλιστα στην Καθημερινή- ανέφεραν ότι την έρευνα είχε αναλάβει η Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, δηλαδή το ελληνικόη FBI, ενώ τελικά φαίνεται ότι την ευθύνη έχει τελικά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.
Ακόμα, δύο 24ωρα μετά τη δολοφονία δεν έχουν προσδιοριστεί ούτε το πλήρες πλαίσιο της εμπλοκής του θύματος, ούτε αν επρόκειτο για έναν ή πολλούς δράστες, καθώς και πως αυτοί βρέθηκαν εκεί και πως διέφυγαν. Οι έρευνες δεν είναι καν σε εμβρυακό επίπεδο, αλλά όπως φαίνεται από τις διαρροές ακόμα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ παίζουν πινγκ πονγκ για την ανάληψη της έρευνας γιατί φαίνεται ότι το “ελληνικό FBI” προσπαθεί να την αποφύγει.
Δολοφονία στη live μετάδοση
Όπως αποκαλύφθηκε αρκετές ώρες μετά τη δολοφονία και χωρίς να γνωρίζουν οι αρχές, το έγκλημα είχε μεταδοθεί live στα social media, καθώς το θύμα έκανε εκείνη την ώρα προβολή. Το video μάλιστα κυκλοφορεί ευρέως.
Πέραν του video και των καλύκων που συλέχθηκαν στο σημείο οι αρχές δεν έχουν άλλα στοιχεία για τον προσδιορισμό των δραστών.
Οι υπόλοιπες διαρροές για το προφίλ του 42χρονου Αιγυπτίου καταδεικνύουν ότι ακόμα οι αρχές σκιαγραφούν το θύμα και τη ζωή του. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι αφενός οι αρχές τον είχαν στη βάση δεδομένων με τρια διαφορετικα ονόματα, τα οποία δεν είχαν ποτέ συνδυαάσει, ενώ πρώιμες πληροφορίες αναφέρονται σε εμπλοκή του στο εμπόριο ναρκωτικών στην Ομόνοια.
Το ενδιαφέρον είναι όμως ότι το θύμα δεν είχε ανησυχίες ασφάλειας, κινούνταν με smart, χωρίς μέτρα προστασίας, ενώ διατηρούσε τη δουλειά του σε ξενοδοχείο, στο οποίο -όπως προκύπτει- σπανίως εμφανιζόταν ή το χρησιμοποιούσε ως κέντρο για τη διακίνηση, κάτι που παραπέμπει ενδεχομένως σε εμπλοκή και του ιδιοκτήτη.
Τα στοιχεία αυτά παραπέμπουν ενδεχομένως σε χτύπημα-μήνυμα που στόχο δεν είχε να βγάλει από τη μέση το θύμα, αλλά να καταστήσει σαφές στον επικεφαλής της επιχείρησης στην οποία εμπλεκόταν ότι πλέον υπάρχουν άλλοι παίχτες στην αγορά και έχουν άγριες διαθέσεις. Υπ’ αυτό το πρίσμα οι αρχές μπορεί να αγνοούν ή να υποβαθμίζουν στοιχεία της δηλωθείσας επαγγελματικής δραστηριότητας του θύματος, όπως το ξενοδοχείο που εργαζόταν, για άλλους λόγους, που πάντως δεν κοινοποιούν.
Νέες πληροφορίες εστιάζουν στους δράστες και αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί βιτεοληπτικό υλικό απο την γειτονιά το οποίο μπορεί να ρήξει φως έστω στα βασικά: Τον αριθμό των δραστών και τον τρόπο που έφτασαν και διέφυγαν από το σημείο του εγκλήματος. Συνήθως, τέτοιες διαρροές στόχο έχουν να προκαλέσουν κινητικότητα μεταξύ των δραστών και ενδεχομένως των ηθικών αυτουργών, ώστε να αποκαλύψουν στοιχεία. Η αποτελεσματικότητα τέτοιων μεθόδων έχει αποδειχθεί περιορισμένη.