Το πετρέλαιο κινείται ανοδικά, μετά από μία ήρεμη συνεδρίαση τη Δευτέρα, με τους traders να παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο και τις συζητήσεις για χαλάρωση των περιορισμών στο ιρανικό αργό.
Το μπρεντ διαπραγματευόταν γύρω από τα 65 δολάρια, ενώ το West Texas Intermediate ήταν κοντά στα 62 δολάρια.
Το πετρέλαιο έχει μειωθεί κατά περίπου 10 δολάρια αυτό το μήνα, λόγω των φόβων για παγκόσμια ύφεση, κυρίως στις ΗΠΑ και την Κίνα. Αυτές οι ανησυχίες ώθησαν τους οργανισμούς να μειώσουν τις προβλέψεις ζήτησης, ενισχύοντας την πιθανότητα υπερπληθώρας, μετά την απροσδόκητη απόφαση του ΟΠΕΚ+ για γρηγορότερη μείωση παραγωγής.
Οι συζητήσεις ΗΠΑ-Ιράν για τα πυρηνικά το Σαββατοκύριακο χαρακτηρίστηκαν εποικοδομητικές, με επαναλαμβανόμενη συνάντηση προγραμματισμένη για το Σάββατο, αυξάνοντας τις πιθανότητες αύξησης της παραγωγής πετρελαίου από το Ιράν.
Ο ΟΠΕΚ μείωσε τις προβλέψεις κατανάλωσης για τα επόμενα δύο χρόνια κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως, ενώ και η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ έκανε μεγαλύτερη μείωση. Η JPMorgan προέβλεψε τώρα τιμή Brent στα 66 δολάρια το 2025.
Η καμπύλη των προθεσμιακών συμβολαίων παραμένει σε contango, με την τιμή των κοντινότερων συμβολαίων να είναι χαμηλότερη από τα μεγαλύτερης διάρκειας.