Ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων του FAO διαμορφώθηκε στις 127,1 μονάδες τον Μάρτιο του 2025, παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητος σε σύγκριση με την καθοδικά αναθεωρημένη τιμή των 126,8 μονάδων του Φεβρουαρίου.
Οι τιμές των δημητριακών υποχώρησαν κατά 2,6%, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2020. Οι τιμές του σιταριού μειώθηκαν, καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες για τις συνθήκες καλλιέργειας σε ορισμένους βασικούς εξαγωγείς του Βόρειου Ημισφαιρίου, ενώ η αβεβαιότητα λόγω εντεινόμενων εμπορικών εντάσεων επηρέασε αρνητικά το επενδυτικό κλίμα.
Ωστόσο, η πτώση συγκρατήθηκε λόγω των συναλλαγματικών κινήσεων, των πιέσεων από περιορισμένη προσφορά στη Ρωσία και της κατάργησης του ποσοστώσεων εισαγωγής σιταριού από την Τουρκία.
Επιπλέον, οι τιμές της ζάχαρης μειώθηκαν κατά 1,4%, εν μέσω ενδείξεων ασθενέστερης παγκόσμιας ζήτησης, γεγονός που μετρίασε τις ανησυχίες για περιορισμένη προσφορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Αντίθετα, το κόστος των φυτικών ελαίων αυξήθηκε κατά 3,7%, λόγω ανόδου των τιμών φοινικέλαιου, σογιέλαιου, ελαιοκράμβης και ηλιέλαιου.
Οι τιμές του κρέατος αυξήθηκαν κατά 0,9%, κυρίως εξαιτίας της αύξησης των τιμών του χοιρινού κρέατος, ιδίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την ανάκτηση του καθεστώτος απαλλαγής από τον αφθώδη πυρετό από τη Γερμανία.
Εν τω μεταξύ, οι τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων παρέμειναν σταθερές.