Σε αναστολή οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, περιστατικό που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, μετά από νέο πρόβλημα hardware εξαιτίας του οποίου καθυστέρησε δραματικά η ροή ενημερώσεων στα τερματικά.
Σε έμφραγμα λόγω τεχνικού προβλήματος οδηγήθηκε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήτιο, με αποτέλεσμα να παγώσουν οι συναλλαγές για αρκετές ώρες και το σύστημα να επανέλθει μόνο στο κλείσιμο ώστε να διεξαχθούν οι δημοπρασίες.
Το πρόβλημα προκάλεσε ερωτηματικά και αναστάτωση στην Ελλάδα και διεθνώς και ήγειρε ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα των συστημάτων της αγοράς.
Αν και τέτοια προβλήματα δεν είναι άγνωστα, εν τούτοις συνήθως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την υπέρβασή τους. Όταν όμως μια αγορά τίθεται ουσιατικά εκτός λειτουργίας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, τότε εγείρονται ερωτηματικά.
Αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για πρόβλημα hardware, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ο τύπος, ο αντίκτυπος και η περίοδος αποκατάστασης του προβλήματος. Νεότερα αναμένονται με ανακοίνωση εντός της ημέρας.