Τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βρέθηκαν στο κόκκινο την Τρίτη, με τον STOXX 50 να σημειώνει πτώση περίπου 1,5% και τον STOXX 600 πτώση 0,9%, αφού και οι δύο δείκτες αναφοράς είχαν φθάσει σε υψηλά ρεκόρ την προηγούμενη ημέρα.
Επικράτησε ένα ευρύ κλίμα μείωσης του κινδύνου, καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι δασμοί των ΗΠΑ στον Καναδά, το Μεξικό και την Κίνα, αυξάνοντας τις παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις. Σε απάντηση, ο Καναδάς και η Κίνα ανακοίνωσαν αντίποινα, συμπεριλαμβανομένων αντιδασμών σε αμερικανικά προϊόντα.
Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο σκληρά πληγέντων και συγκεκριμένα οι BMW (-3,8%), Stellantis (-3,8%), Mercedes-Benz (-2,8%), VW (-2,4%).
Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου δέχθηκαν επίσης πιέσεις, και συγκεκριμένα οι Shell (-3%), TotalEnergies (-3,3%) και BP (-4,1%).
Εν τω μεταξύ, οι αμυντικές μετοχές διεύρυναν τα κέρδη τους μετά τη διακοπή κάθε στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία από τον πρόεδρο Donald Trump.
Η Rheinmetall (1,1%), η Hensoldt (9,5%) και η Renk (4,8%) σημείωσαν άνοδο.
Στο μέτωπο των κερδών, οι μετοχές της Thales σημείωσαν άνοδο περίπου 9%, αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη του 2024.