Τις επιθέσεις κατά Τραμπ συνεχίζει η Ουκρανία, καθώς μετά τα τελεσίγραφα Ζελένσκι και τις απορρίψεις σε έξωθεν επιβεβλημένα σχέδια και στις προτάσεις για διαμοιρασμό των πλουτοπαραγωγικών πηγών, διαδέχονται επικρίσεις κατά του format των διαβουλεύσεων.
Υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος επέκρινε την Τρίτη τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την έναρξη συνομιλιών με τη Ρωσία χωρίς τη συμμετοχή της Ουκρανίας, μετά την πρώτη συνάντηση αξιωματούχων από την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα από την εισβολή στην Ουκρανία.
«Τόσο ο (πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ) Ομπάμα πριν από το 2014 όσο και ο (Τζο) Μπάιντεν πριν από αυτόν τον πόλεμο μιλούσαν με τον Πούτιν για όλους χωρίς όλους, για την Ευρώπη χωρίς την Ευρώπη, και κάποιος στην ομάδα του Τραμπ τον οδήγησε στα ίδια βήματα. Αυτό το μόνο που θα κάνει είναι να τρέφει την όρεξη του Πούτιν», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος, ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία του, στο AFP.