Σε συζητήσεις για την Ήρων βρίσκονται ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Motor Oil, όπως επιβεβαιώνουν και οι δύο εταιρίες απαντώντας σε ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Στις ανακοινώσεις δεν διασαφηνίζονται το είδος η πρόοδος των συζητήσεων, επιβεβαιώνονται όμως και αυτό αποδεικνύει την κλιμακούμενη κινητικότητα στον κλάδο της εμπορίας ενέργειας και τη δυναμική περαιτέρω συγκέντρωσης της αγορας.
ΓΕΚ Τέρνα και Motor Oil δηλώνουν, απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι εξετάζουν συνεχώς επιλογές και συνέργειες με διάφορους ομίλους αλλά και μεταξύ τους, χωρίς ακόμα να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.
Η ανακοίνωση της ΓΕΚ Τέρνα:
“Στο πλαίσιο της στρατηγικής περαιτέρω ανάπτυξης της ισχυρής θέσης που κατέχει η θυγατρική μας εταιρεία ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στον τομέα της παραγωγής κι εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, εξετάζονται συνεχώς διάφορες επιλογές και βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με διάφορους Ομίλους, συμπεριλαμβανομένου του Ομίλου Motor Oil.
Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού”.
Η ανακοίνωση της Motor Οil:
“Σε απάντηση επιστολής που έλαβε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 5 Φεβρουαρίου 2025 (Α.Π 281/05.02.2025), η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε (η Εταιρεία) ανακοινώνει ότι, με γνώμονα την ανάπτυξη των εργασιών της και την εξεύρεση συνεργιών, διερευνά σε συνεχή βάση τις δυνατότητες με την προοπτική συνεργασίας με διάφορους Ομίλους, συμπεριλαμβανομένου του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τον οποίο συνεργάζεται ήδη μέσω της εταιρείας ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Α.Ε.
Η Εταιρεία κατά πάγια τακτική της προβαίνει σε ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό όταν υπάρχει κάποιο γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τον κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών και την ισχύουσα νομοθεσία που ορίζει τις υποχρεώσεις των εισηγμένων εταιρειών, απαιτείται να δημοσιοποιηθεί”.