Αυξημένα κατά 3,5% είναι τα οδικά τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων τον Νοέμβριο σύμφωνα με τα τελευταία στοίχεια της ΕΛΣΤΑΤ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της έρευνας για τα «Οδικά Τροχαία Ατυχήματα» τον Νοέμβριο 2024 καταγράφηκαν 885 τροχαία ατυχήματα έναντι 855 τον Νοέμβριο του 2023.
Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφηκαν 47 νεκροί, 42 βαριά τραυματίες και 1.021 ελαφρά τραυματίες, έναντι 51 νεκρών, 51 βαριά τραυματιών και 949 ελαφρά τραυματιών τον Νοέμβριο του 2023, παρουσιάζοντας μείωση κατά 7,8% σε νεκρούς και κατά 17,6% σε βαριά τραυματίες και αύξηση κατά 7,6% σε ελαφρά τραυματίες.