Ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων του FAO υποχώρησε κατά 0,5% στους 127 μονάδες τον Δεκέμβριο του 2024, από τις αναθεωρημένες προς τα πάνω 127,6 μονάδες τον Νοέμβριο.
Οι τιμές της ζάχαρης υποχώρησαν κατά 5,1% σε μηνιαία βάση λόγω της βελτίωσης των προοπτικών παραγωγής ζαχαροκάλαμου στις κύριες παραγωγικές χώρες.
Οι τιμές των γαλακτοκομικών μειώθηκαν κατά 0,7% μετά από επτά συνεχόμενους μήνες αυξήσεων, ενώ οι τιμές φυτικών ελαίων υποχώρησαν κατά 0,5%. Ο δείκτης τιμών δημητριακών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος, καθώς μια ελαφρά άνοδος των τιμών του καλαμποκιού αντιστάθμισε τη μείωση στις τιμές του σιταριού. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές του κρέατος αυξήθηκαν κατά 0,4%.
Ο δείκτης βρέθηκε 6,7% υψηλότερα από το αντίστοιχο επίπεδο του προηγούμενου έτους, αλλά παρέμεινε 20,7% κάτω από το ανώτατο σημείο που καταγράφηκε τον Μάρτιο του 2022. Για το 2024 συνολικά, ο δείκτης είχε μέσο όρο 122 μονάδες, 2,1% χαμηλότερα από την τιμή του 2023.