Κοντά σε χαμηλά διετίας υποχώρησαν οι τιμές του χάλυβα διεθνώς στη σκιά της αδύναμης ζήτησης από την Κίνα, καθώς η κυβέρνηση επιμένει να μην στηρίζει το Real Estate, παρά τους κινδύνους που δημιουργούνται από την κατάρρευση της αγοράς, στο εσωτερικό και διεθνώς.
Οι τιμές των φορτίων σιδηρομεταλλεύματος με περιεκτικότητα σε σίδηρο 62% κατρακύλησαν πάνω από 7% στα 92,93 δολάρια στις αρχές Σεπτεμβρίου, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα σχεδόν δύο ετών, καθώς τα ασθενή οικονομικά δεδομένα και οι προοπτικές ζήτησης για χάλυβα στον κορυφαίο καταναλωτή, την Κίνα, επιδείνωσαν τις προβλέψεις.
Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα παρέμεινε σε φάση συρρίκνωσης τον Αύγουστο, ενώ η ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών επιβραδύνθηκε.
Τα μειούμενα κέρδη των κινεζικών χαλυβουργείων επιδείνωσαν περαιτέρω το κλίμα στην αγορά. Επιπλέον, τα συνεχιζόμενα προβλήματα στον τομέα των ακινήτων στη χώρα συνέχισαν να επιβαρύνουν τη ζήτηση για οικοδομικά υλικά.
Σε άλλες περιοχές, τα βιομηχανικά δεδομένα έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων σιδηρομεταλλεύματος σε βασικά λιμάνια της Κίνας, αντικατοπτρίζοντας τις μαλακές συνθήκες ζήτησης.
Στις ΗΠΑ, τα ασθενή δεδομένα για τη μεταποίηση και την αγορά εργασίας αναζωπύρωσαν τους φόβους για ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αν και οι ελπίδες για μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα προσέφεραν κάποια στήριξη.