Σμίκρυνση του εκλογικού πλεονεκτήματος της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, ενώ εδραιώνεται και η διαφορά δεύτερου και τρίτου που είναι το ΠΑΣΟΚ στις τρεις ποσοστιαίες μονάδες.
Στις 15 ποσοστιαίες μονάδες υποχώρησε το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου των Ευρωεκλογών σε δημοσκόπηση που διενήργησε η Pusle. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση και συγκεκριμένα τρεις μονάδες πίσω από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με 29% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 14%. Επειτα έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 11%, η Ελληνική Λύση με 8% και το ΚΚΕ με 7%. Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας ισοψηφούν στο 3% ενώ ακολουθούν Νέα Αριστερά και Μέρα25 στο 2,5% αμφότερα. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 10,5%.
Στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33% ενώ έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 16%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 12,5%, στην τέταρτη η Ελληνική Λύση με 9% ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 8%.
Ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, ακολουθεί ο «κανένας» με 22% και έπειτα ο Στέφανος Κασσελάκης με 12%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 6% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας 5%.
Στην ερώτηση για το «πώς θα επιλέξετε τι θα ψηφίσετε στις ερχόμενες ευρωεκλογές» το 50% απαντά ότι θα ψηφίσει το ίδιο με τις εθνικές εκλογές, το 27% θα ψηφίσει με βάση τα καλύτερα πρόσωπα και τις προτάσεις, ενώ το 13% θα ψηφίσει για να τιμωρήσει ή να στείλει μήνυμα. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας το 2023 απαντούν κατά 62% ότι θα ψηφίσουν το ίδιο κόμμα.
Σχετικά με το αν θα ψηφίσουν στις ερχόμενες ευρωεκλογές οι ερωτηθέντες απαντούν «σίγουρα ναι» σε ποσοστό 74% και «μάλλον ναι» σε ποσοστό 15%.
Παράλληλα, το 68% δηλώνει πολυ σίγουρο ότι θα ψηφίσει εν τέλει το κόμμα που έχει ήδη επιλέξει.
Τέλος, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να αξιολογήσουν τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το 32% κρίνει τη συνάντηση σίγουρα και μάλλον θετικά, το 30% ουδέτερα και το 27% μάλλον και σίγουρα αρνητικά.