if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Ο χρυσός πέφτει, οι αγορές δεν βλέπουν πόλεμο Ιράν – Ισραήλ

Ο χρυσός έπεσε κάτω από τα 2.380 δολάρια ανά ουγkιά τη Δευτέρα, υποχωρώντας από τα ιστορικά ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω εκτόνωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Geo Economy on the Mechanism of Golden Cog Gears with Glow Effect. Geo Economy Golden Metallic Cog Gears. 3D Rendering.

Ο χρυσός έπεσε κάτω από τα 2.380 δολάρια ανά ουγkιά τη Δευτέρα, υποχωρώντας από τα ιστορικά ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, εν μέσω εκτόνωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Την περασμένη Παρασκευή, το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ιράν, οδηγώντας τους επενδυτές σε φυγή για ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, πηγές έδειξαν ότι το μέγεθος της επίθεσης ήταν περιορισμένο και ότι το Ιράν υποβάθμισε τα αναφερόμενα αντίποινα του Ισραήλ, αντικρούοντας τους φόβους ότι η σύγκρουση μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ευρύτερο πόλεμο. Ωστόσο, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις πιθανές εξελίξεις.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Επιπροσθέτως, o χρυσός αντιμετώπισε πτωτικές πιέσεις από τους ισχυρούς οικονομικούς δείκτες των ΗΠΑ παράλληλα με τις ισχυρές παρατηρήσεις πολλών αξιωματούχων της Federal Reserve. Οι προσδοκίες για παρατεταμένα περιοριστικά επιτόκια επιβάρυναν τον χρυσό καθώς η “γοητεία” των περιουσιακών στοιχείων που δεν απέδιδαν όπως ο χρυσός αμβλύνεται με υψηλότερα επιτόκια.

Οι επενδυτές θα περιμένουν τώρα τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το πρώτο τρίμηνο και τα βασικά στοιχεία PCE του Μαρτίου, που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα, τα οποία χρησιμεύουν ως βασικός δείκτης πληθωρισμού για τη Fed.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version