Ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας
Eurobank logo
piggy bank in pool, saving money for vacation time. Generative Ai
Meteo: Η έκρηξη της δασικής πυρκαγιάς στην Πάρνηθα
Weather news, Καιρός
Η Καμάλα Χάρις

Επιστολή για τον φάκελο-βόμβα στη Θεσσαλονίκη – Τί δείχνει το κείμενο

Με μια αμφιλεγόμενη επιστολή-προκήρυξη η εν πολλοίς άγνωστη αναρχική οργάνωση «Ένοπλη Απάντηση» αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου-βόμβα στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, απειλώντας ότι η ίδια παραμένει στο στόχαστρο.

Την ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα που είχε σταλεί στην πρόεδρο Εφετών στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης ανέλαβε η «Ένοπλη Απάντηση».

Με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου «Indymedia» η «Ένοπλη Απάντηση» αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «οι αποφάσεις που παίρνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων και στα γραφεία τους είναι ξεκάθαρα εκδικητικές και απάνθρωπες για τον λαό […] Δικαστές, εισαγγελείς, εφέτες, όλοι μαζί έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια μια κλειστή ομάδα βασανιστών, φυσικά με τη βοήθεια και συγκάληψη των εκάστοτε κυβερνήσεων».

Η αναρχική ομάδα εκτοξεύει απειλές για τη ζωή της Προέδρου Εφετών, ονομαστικά, τονίζοντας ότι θα παραμείνει βασικός στόχος της.

«Οι αποφάσεις που έχει πάρει στο παρελθόν, αδιαφορώντας ξεκάθαρα για τις συνέπειες που θα υποστούν οι κρατούμενοι, δε μένουν πάντα αναπάντητες. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε στο απυρόβλητο και θα υπάρχουν οι ανάλογες συνέπειες και για εσάς. Όσο εύκολα έφτασε ο φάκελος – βόμβα στο γραφείο της, τόσο εύκολα μπορούν οι σφαίρες μας να βρουν το στόχο τους. Μπορεί αυτή η προσπάθεια να απέτυχε, αλλά η συγκεκριμένη βασανίστρια θα παραμείνει βασικός στόχος για εμάς, διότι δε θα μείνουν ατιμώρητες οι αποφάσεις της» αναφέρουν.

Auditor’s note: Μαφιόζικη επιστολή

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι τρομοκρατικές οργανώσει στην Ελλάδα δεν έχουν επιλέξει προσοποπαγείς στόχος, ούτε έχουν επιχειρήσει τόσο υψηλού ρίσκου χτυπήματα από τον καιρό της 17 Νοέμβρη. Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη επιστολή μοιάζει out of character. Και καθώς δεν υποστηρίζεται από αντίστοιχη προκήρυξη, μοιάζει περισσότερο με προσπάθεια παραπλάνησης, παρά ανάληψης ευθύνης. Ακόμα και οι διατυπώσεις και τα νοήματα που επιλέγονται είναι πρόχειρα, επιφανειακά και δεν έχουν αναφορές σε “ταξικούς αγώνες”, “αστική δικαιοσύνη”, ούτε οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να καταδεικνύει ακροαριστερή τρομοκρατία.Αντιθέτως, η επιστολή είναι προδήλως εκδικητική, ξεκάθαρα προσωπική και η απόπειρα γενίκευσης που κάνει δεν δικαιολογεί τη συγκεκριμένη στόχευση. Εντύπωση προκαλεί η αναφορά σε σφαίρες, καθώς και ο τρόπος γραφής που είναι εξαιρετικά επιθετικός, καταδεικνύοντας άτομα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι με δεδομένο ότι τον συγκεκριμένο φάκελο θα μπορούσε να ανοίξει οποιοσδήποτε βοηθός της δικαστή, καθιστά το πλήγμα υψηλού ρίσκου για πιθανώς θανάσιμες τις ενδεχόμενες παράπλευρες απώλειες. Πρόκειται για modus operandi που δεν είχε ούτε η 17 Νοέμβρη.

Υπ αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται η επιστολή αυτή να αποτελεί προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αρχών, ή ακόμη και προσπάθεια των αρχών να αποπροσανατολίσουν τους εγκληματίες επιδεικνύοντας ότι οι έρευνες στρέφονται σε συγκεκριμένο πεδίο.
Intelligence Dpt

Intelligence Dpt

Analysts gather, analyze, or evaluate information from a variety of sources, such as news, law enforcement databases, surveillance, intelligence networks or geographic information systems.

Επόμενο άρθρο
Διαφήμιση

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας