Την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη στην Ουκρανία αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, κίνηση η οποία αν και αναμενόμενη, εν τούτοις καταδεικνύει ότι τα δημόσια ταμεία έχουν στερέψει και αναζητούνται παντού κεφάλαια.
Το Ανώτατο Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς της Ουκρανίας έκανε δεκτή την αξίωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνορώσου επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του, Κυριακής.
Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη στην Ουκρανία περιλαμβάνουν το 100% των εταιρικών μεριδίων της PJSC Pentopak, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της, Atlantis-Pak Ukraine.
Η έκθεση της ΜΚΟ «Κέντρο δράσης κατά της διαφθοράς», η οποία στήριξε την αγωγή για την υπόθεση, ανέφερε ότι η σύζυγος του Ιβάν Σαββίδη εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια ορισμένων εταιρειών στην Ουκρανία, αλλά στην πραγματικότητα ανήκουν στον ίδιο.
Το καλοκαίρι του 2023, το πρόγραμμα Trap Aggressor του think tank «StateWatch» συμπεριέλαβε τον Ιβάν Σαββίδη σε λίστα επιχειρηματιών, οι εταιρείες των οποίων στηρίζουν τη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δεν είχαν ακόμη κατασχεθεί από την Ουκρανία.
Μέχρι στιγμής, παρά τις προσπάθειες ανταγωνιστών του, ο Ιβάν Σαββίδης δεν βρίσκεται στο στόχαστρο κυρώσεων στην Ελλάδα ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος επιχειρηματίας, που κάποτε βρισκόταν στον στενό κύκλο του Βλάντιμιρ Πούτιν, θα εξαγοράσει και τον Λιμένα του Βόλου, μέσω του ΟΛΘ.