if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Βουτιά το πετρέλαιο – Ποντάρουν σε εκεχειρία Ισραήλ – Χαμάς

Brent oil barrel. Diagram chart. Generate Ai

Ως σοβαρές ερμηνεύει πλέον η αγορά τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, με το πετρέλαιο να αντιστρέφει αρχικά κέρδη και να γράφει απώλειες της τάξης του 3%, παίζοντας ψηλά την προσδοκία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου ανέτρεψαν τα προηγούμενα κέρδη και υποχώρησαν σχεδόν 3%, καθώς οι traders παρακολουθούσαν στενά τις προσπάθειες να μεσολαβήσουν για κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η Χαμάς εξετάζει μια πρόταση τριών φάσεων για εκεχειρία στη Γάζα και υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να γίνει αποδεκτή. Νωρίτερα, το αργό πετρέλαιο WTI αυξήθηκε πάνω από τα 76 δολάρια το βαρέλι λόγω των περιορισμών προσφοράς.

Την Πέμπτη, η επιτροπή του ΟΠΕΚ επιβεβαίωσε ότι τα μέλη διατηρούν περικοπές στην παραγωγή, μετά από ανασκόπηση των στοιχείων του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου. Επίσης, η επιτροπή δεν έκανε συστάσεις για αλλαγή της απόφασης του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή στην αγορά κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα αυτό το τρίμηνο. Ταυτόχρονα, οι προοπτικές ζήτησης βελτιώνονται.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου πιθανότατα θα αυξηθεί κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2024, πολύ υψηλότερα από μια προηγούμενη πρόβλεψη 1,24 εκατομμυρίων bpd, σύμφωνα με την EIA. Επίσης, οι προοπτικές μείωσης των επιτοκίων σε μεγάλες οικονομίες και μια σειρά μέτρων τόνωσης στον κορυφαίο εισαγωγέα αργού αργού, την Κίνα, πρόκειται να τονώσουν την κατανάλωση.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version