Εμπλοκή, για μια ακόμη φορά, ήταν το αποτέλεσμα της συνέλευσης των ομολογιούχων της MLS, αυτή τη φορά για το MLS02, με τη διοίκηση να εμφανίζεται, μέσω του CEO Γιώργου Βακάρου, αλλά να αρνείται να παράσχει πληροφόρηση σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο ισχυρίστηκε ότι έχει εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο.
Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ήταν μια ακόμη συνέλευση ομολογιούχων της MLS, καθώς ελλείψει απαρτίας δεν είναι δυνατή η λήψη απόφασης, ωστόσο, με λήξη του ομολογιακού, πλέον δημιουργούντα οι προϋποθέσεις για ανεξάρτητη κινητοποίηση των ομολογιούχων, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν θα μπορούσε κάτι τέτοιο να καρποφορήσει, δεδομένου ότι οι τράπεζες έχουν ήδη κινηθεί δεσμεύοντας τα assets της εταιρίας και του ιδιοκτήτη της. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η MLS δεν διαθέτει πλέον δραστηριότητα και ως εκ τούτου η επιβίωσή της, υπό οποιοδήποτε σχέδιο, θεωρείται πρακτικά αδύνατη.
Ειδικότερα, στην συνέλευση του MLS02 την πλευρά της εταιρίας του Γιάννη Καματάκη εκπροσώπησε ο CEO Γιώργος Βακάρος, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να ανακοινώσει το εγκεκριμένο από το διοικητικό συμβούλιο σχέδιο εξυγίανσης, αλλά αποκάλυψε ότι στόχος της διοίκησης είναι να πείσει το δικαστήριο ότι πλέον δεν υπάρχει τάξη ομολογιούχων και ότι μπορεί να προχωρήσουν κατά μόνας διαπραγματεύσεις, με μίνιμουμ το 20%,όπως ισχύει στον νόμο περί ανωνύμων για τους πιστωτές.
Με την MLS σε πλήρη αποσύνθεση, μείζον ζήτημα για την πλευρά Καματάκη είναι να γλιτώσει την προσωπική του περιουσία. Από τη διοίκηση ανακοινώθηκε ότι υπάρχει εγκεκριμένο από το ΔΣ business plan για την εξυγίανση και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, το οποίο ωστόσο αρνήθηκε να κοινοποιήσει στους ομολογιούχους ελλείψει απαρτίας στη Συνέλευση για το MLS02.
Σύμφωνα με τον CEO της MLS η εταιρία κινείται στην κατεύθυνση αποδυνάμωσης της σφιχτής δομής των ομολογιακών ώστε να μπορέσει να ληφθεί απόφαση με τον νόμο περί ανωνύμων εταιριών, με μειωμένη πλειοψηφία. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό η διοίκηση επιδιώκει να λάβει σχετική έγκριση από δικαστήριο.
Συνολικά, τα χρέη της εταιρίας υπερβαίνουν τα 32 εκατ., μοιρασμένα σε τραπεζικό δανεισμό και τρία ομολογιακά. Οι τράπεζες έχουν ήδη κινηθεί κατά του Γιάννη Καματάκη, της εταιρίας και συνδεδεμένων προσώπων για τα δάνεια, ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει -μέχρι στιγμής από τους ομολογιούχους- λόγω της απουσίας της απαραίτητης απαρτίας για τη λήψη αποφάσεων.
Μετά τη λήξη ομολόγων ανοίγει μια χαραμάδα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση της ομάδας και να καταστήσει δυνατή την αυτόνομη προσφυγή κατά της εταιρίας. Νομικά, πάντως, η κατάργηση της έννοιας “τάξης” θα μπορούσε να ισχυροποιηθεί με τη διαγραφή των ομολογιών από το Χρηματιστήριο.
Σε επίπεδο δραστηριότητας, η διοίκηση της εταιρίας αναφέρθηκε σε έσοδα από το eshop, τα οποία διοχετεύονται για τα νομικά έξοδα. Ωστόσο, το eshop της εταιρίας είναι σχεδόν… εικονικό, καθώς κανένα από τα προϊόντα που υποτίθεται ότι πουλάει, δεν είναι διαθέσιμο.