Ενώ η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σπεύδει να απαντήσει στον πρόεδρο της Κροατίας, εγκαλώντας τον -εμμέσως πλην σαφώς- για υπέρβαση των εσκαμμένων, νέες διαρροές από την αστυνομία δείχνουν ότι δεν υπάρξουν επαρκή στοιχεία για να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.
Μία ημέρα μετά την προφυλάκιση των 105 κατηγορουμένων για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, αθλητική βία και ενδεχομένως τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, διαρροές από την αστυνομία που παρουσιάζει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Βήμα, αναφέρουν ότι τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί δεν είναι επαρκή και ότι οι έρευνες βρίσκονται στο σκοτάδι.
Χωρίς το όπλο του εγκλήματος, με θολά και video που δεν αποκαλύπτουν πρόσωπα και με μη-αξιοποιήσιμο DNA, η ελληνική αστυνομία φαίνεται ότι παραμένει στο σκοτάδι όσον αφορά τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αναφέρει ότι οι συλληφθέντες -παρά τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν- δεν είναι συνεργάσιμοι.
Στο μεταξύ νέα στοιχεία παραπέμπουν σε ενεργή εμπλοκή του δολοφονηθέντος στα επεισόδια, που συνεπάγεται ότι είχε και ο ίδιος ενημέρωση για το ραντεβού του θανάτου και είχε εξοπλιστεί γι αυτό.
Συνδυαστικά, οι διαρροές από την αστυνομία, στέλνουν μηνύματα σε πολλαπλούς αποδέκτες ότι η Δικαιοσύνη θα δυσκολευτεί να στοιχειοθετήσει επαρκώς το κατηγορητήριο και ότι οι προφυλακίσεις ενδεχομένως να ανατραπούν προσεχώς από το Δικαστικό Συμβούλιο, όταν παραλάβει τον φάκελο της δικογραφίας και τις εφέσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.
Υποδόριες… απειλές
Βέβαια, από την αστυνομία αναφέρουν επίσης ότι οι τεχνικοί επεξεργάζονται τα video για να καθαρίσουν τα πρόσωπα, ωστόσο κάτι τέτοιο έχει μικρή επιρροή στην εγκληματική πράξη, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να προσδιορίσουν τον δράστη.
Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, που επικαλείται ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναφέρουν πως πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι σκοτεινά και δε διακρίνονται πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει και καμία διάθεση από τους συλληφθέντες να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν.
Από τις Αρχές, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, γίνεται προσπάθεια απομόνωσης ενόχων