Εκτός από τις φωτιές φαίνεται ότι αναζωπυρώνεται και η υπόθεση των υποκλοπών και μάλιστα με διττό μέτωπο, καθώς από τη μια η αποκάλυψη για 92 συνολικά παρακολουθήσεις και από την άλλη η νέα καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για τρεις προσπάθειες παγίδευσής του με το Predator, δίνουν νέα καύσιμα.
Αν και τα media έχουν υποβαθμίσει την υπόθεση των υποκλοπών σε διαδικαστικό επίπεδο και η προσοχή της κοινής γνώμης είναι τώρα στραμμένη στις τρέχουσες κρίσης των πυρκαγιών και του καύσωνα-κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις του, νέες καταγγελίες αναζωπυρώνουν το μέτωπο που φαινόταν να είχε τεθεί υπό έλεγχο από τη Δικαιοσύνη.
Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι προεκλογικά και όταν αρχικά αναδύθηκε το ζήτημα οι οδοί δράσης που επέλεξε ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν οι ηπιότερες δυνατές και δεν εκμεταλλεύθηκε τα θεσμικά εργαλεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αποφεύγοντας να καταθέσει μηνύσεις.
Νέα καταγγελία Ανδρουλάκη
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ Νίκος Ανδουλάκης επαναφέρει το θέμα στο προσκήνιο καθώς κοινοποιεί την απάντηση που έλαβε από την αρμόδια αρχή και στην οποία αναφέρεται ότι έγιναν τρεις προσπάθειες παγίδευσης του κινητού του με το Predator.
Στην αποκάλυψη ότι ήταν τελικά τρεις κι όχι μία, οι προσπάθειες παγίδευσης τού τηλεφώνου του από το Predator, προέβη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της Βουλής.
Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε επιστολή που έλαβε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην οποία ο κ. Μενουδάκος τον ενημέρωσε ότι οι απόπειρες στις 16/9/2021, 21/9/2021 και 20/10/2021.
Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η χρονική περίοδος κατά την οποία το κινητό τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, σε «νόμιμη επισύνδεση».
Ο 92 στόχοι του Predator
Απόπειρες εγκατάστασης του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής εμβολιασμού για τον κορονοϊό διαπιστώνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της καταγράφονται περισσότερα από 350 μηνύματα SMS μέσω του emvolio.gov τα οποία αποσκοπούσαν στην εγκατάσταση του συγκεκριμένου λογισμικού.
Η Αρχή αναφέρει ότι έχει ενημερώσει τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προσθέτοντας ότι δεν προκύπτει περιστατικό διαρροής δεδομένων από τους επίσημους φορείς της διαδικασίας εμβολιασμού.