if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η Fed θα αυξήσει ξανά και ξανά τα επιτόκια

Την προοπτική περαιτέρω αυξήσεων στα επιτόκια, παρά την προσπάθεια αναλυτών να πείσουν για τέλος και την αντιστροφή του κύκλου, επιβεβαιώνουν τα πρακτικά της συνεδρίαση της FOMC

Fed, FOMC

Την προοπτική περαιτέρω αυξήσεων στα επιτόκια, παρά την προσπάθεια αναλυτών να πείσουν για τέλος και την αντιστροφή του κύκλου, επιβεβαιώνουν τα πρακτικά της συνεδρίαση της FOMC, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει ο πρόεδρος της Fed Τζέι Πάουελ Μιλώντας στο Κογκρέσο και στην Πορτογαλία.

Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες στο FOMC έκριναν σκόπιμο να αφήσουν το επιτόκιο των Fed Funds σταθερό τον Ιούνιο, καθώς θα τους έδινε περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσουν την πρόοδο της οικονομίας προς τη μέγιστη απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών, έδειξαν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της FOMC τον Ιούνιο του 2023. Ωστόσο, ορισμένοι τάχθηκαν υπέρ της αύξησης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Ακόμη, όλοι οι αξιωματούχοι συνέχισαν να αναμένουν ότι, με τον πληθωρισμό να είναι ακόμη πολύ πάνω από τον στόχο του 2% και την αγορά εργασίας να παραμένει πολύ σφιχτή, η διατήρηση μιας περιοριστικής στάσης της νομισματικής πολιτικής θα ήταν σκόπιμο, και σχεδόν όλοι κρίθηκαν σκόπιμο να αυξηθεί το κόστος δανεισμού και φέτος.

Πολλοί σημείωσαν επίσης ότι μια περαιτέρω συγκράτηση του ρυθμού σύσφιξης πολιτικής ήταν σκόπιμο, προκειμένου να δοθεί επιπλέον χρόνος για την παρακολούθηση των επιπτώσεων της σωρευτικής αυστηροποίησης και την αξιολόγηση των επιπτώσεών τους στην πολιτική.

Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5%-5,25% τον Ιούνιο. Μετά την απόφαση της FOMC, η πρόεδρος της Fed επισήμανε πολλές φορές την ανάγκη για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων φέτος.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version