if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Γεράκια και μάκρο προσγειώνουν τις ευρωαγορές

Σε πτωτική τροχιά για πέμπτη σερί συνεδρίαση βρίσκονται οι ευρωαγορές, οδεύοντας για τη χειρότερη εβδομάδα του Μαρτίου,

Businessmen stand on charts with falling stock prices

Σε πτωτική τροχιά για πέμπτη σερί συνεδρίαση βρίσκονται οι ευρωαγορές, οδεύοντας για τη χειρότερη εβδομάδα του Μαρτίου, καθώς από τη μια τα αδύναμα μάκρο και από την άλλη η αποφασιστικότητα των κεντρικών τραπεζών για την αύξηση των επιτοκίων, εντείνουν την προοπτική αναιμικής ανάπτυξη ή ακόμα και ύφεσης.

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχώρησαν για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση την Παρασκευή, οδεύοντας προς τη χειρότερη εβδομάδα απωλειών από τον Μάρτιο, καθώς οι επενδυτές αντιμετώπισαν τον αντίκτυπο των μέτρων αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής των μεγάλων κεντρικών τραπεζών και της επιθετικής στάσης, μαζί με τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανέβασε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες και επέμεινε στη δέσμευσή της να συνεχίσει την επιθετική πολιτική σύσφιξης. Επίσης, η ΕΚΤ έχει προαναγγείλει νέα αύξηση επιτοκίων τον Ιούλιο και διατήρηση της πολιτικής αυτής μέχρι και το τέλος του έτους. Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Fed κατέθεσε στο Κογκρέσο ότι στη FOMC είναι κοινή πεποίθηση ότι απαιτείται και άλλη αύξηση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.

Όσον αφορά στα μάκρο, η τελευταία έρευνα PMI αποκάλυψε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των επιχειρήσεων στην Ευρωζώνη παρέμεινε σχεδόν στάσιμος τον Ιούνιο, λόγω της επιβράδυνσης της αύξησης της δραστηριότητας των υπηρεσιών και της πιο έντονης συρρίκνωσης της μεταποίησης.

Όσον αφορά τα εταιρικά νέα, οι μετοχές της Siemens Energy κατρακύλησαν καθώς η εταιρεία απέσυρε τις ετήσιες προοπτικές κερδών της. Ο γερμανικός DAX υποχώρησε 0,7% σε τριών
χαμηλό εβδομάδας 15.880 την Παρασκευή.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version