Το πακέτο Μητσοτάκη και οι στόχοι που θέλει να πετύχει
Σε τροχιά αναπόδραστων εξελίξεων έχει εισέλθει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα περιόρισε τα περιθώρια ελιγμών του Στέφανου Κασσελάκη,
Weather Update

Τι καιρό θα κάνει το Σ/Κ

DBRS
ΕΚΤ, ECB
Finance graph with a businessman hand touching a button Stock market exchange future analysis investment forex virtual screen Business digital interface technology concept.
Καλοκαίρι 2024: Το πιο θερμό καλοκαίρι στα χρονικά για την Ελλάδα
Piraeus logo rebranding 2024
Palestinians search for bodies in the rubble of a school destroyed in an Israeli airstrike on Deir al-Balah, central Gaza Strip, Saturday, July 27, 2024. (AP Photo/Abdel Kareem Hana)
Economic Growth concept on the gearwheels, 3D rendering

Η Ελβετία αύξησε τα επιτόκια – Θα κάνει και άλλη αύξηση

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας αύξησε το επιτόκιο πολιτικής της κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες στο 1,75% κατά τη συνεδρίασή της τον Ιούνιο

Σχετικάθέματα

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας αύξησε το επιτόκιο πολιτικής της κατά 0,25 ποσοστιαίες μονάδες στο 1,75% κατά τη συνεδρίασή της τον Ιούνιο και είπε ότι ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετες αυξήσεις για να διασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα.

Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη αύξηση του επιτοκίου από τότε που η τράπεζα ξεκίνησε τον κύκλο πεζοπορίας της πέρυσι, φέρνοντας το δανεισμό στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2002.

Η κεντρική τράπεζα κατέβασε τον πήχη για τον πληθωρισμό για το 2023, αλλά αύξησε την πρόβλεψη για το 2024 λόγω των συνεχιζόμενων δευτερογενών επιπτώσεων, των υψηλότερων τιμών και των ενοικίων ηλεκτρικής ενέργειας και της πιο επίμονης πληθωριστικής πίεσης από το εξωτερικό. Η νέα πρόβλεψη θέτει τον μέσο ετήσιο πληθωρισμό στο 2,2% για το 2023 και το 2024 και 2,1% για το 2025. Η SNB ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει μέτρια ανάπτυξη για το υπόλοιπο του έτους, μετά από ένα σταθερό πρώτο τρίμηνο.